• 0

Як правильно обирати керамічну плитку

Усі ми сьогодні надзвичайну увагу приділяємо комфорту у власній оселі. Тому в тих випадках, коли з’являється певна сума, ми чи не в першу чергу мріємо про придбання нового житла або ремонт старого. Якщо ж це ремонт, то завжди думаємо – з чого почати? Фахівці радять не придумувати велосипед. Досвідчені майстри радять почати або з кухні, або з ванної кімнати. І перше, що для цього нам знадобиться, це плитка керамічна. Проте щоб обрати для ремонту правильну плитку, треба мати уяву про сам предмет.

За допомогою якісної керамічної плитки можна освіжити та осучаснити практично будь-яке приміщення. Добре, що в продажу сьогодні можна знайти будь-який варіант: від економного до естетського, за великі кошти. Визнаними світовими лідерами у виробництві якісної керамічної платки і вчора, й сьогодні по праву вважаються Іспанія, Чехія, Італія та Польща. Однак варто підкреслити, що якість вітчизняної керамічної плитки абсолютно не поступається європейським виробникам, тому, обравши українське, ви точно не помилитеся.

Крім естетичної краси, керамічна плитка має є цілу низку переваг. Зокрема, вона абсолютна безпечна для здоров’я людини, бо проходить через температурна обробку, яка значно зменшує виділення небезпечних для людини сполук. Керамічна плитка стійка до агресивного середовищ, вона не лякається пожеж. За нею надзвичайно легко доглядати, вона міцніша за будь-яке інше покриття. І прослужить вам достатньо довго.

Керамічну плитку виготовляють з використанням матеріалів, які в підсумку роблять її здатною до водопоглинання, вогнетривкою, морозостійкою та напрочуд гігієнічною та зносостійкою. Керамічна плитка не постраждає в результаті пожежі. Вона не боїться бактерій та пилу, тому помити плитку – то швидко й неважко.
Також відзначимо, що керамічна плитка не проводить електричний струм, а також не руйнується при контакті з хімічними речовинами. Зручно й те, що плитка не псується, якщо потрапляє під прямі сонячні промені.

Обираючи керамічну плитку для себе, варто уникати найпоширеніших помилок. Не слід брати плитку з нерівними краями. Діагностувати це можна й самостійно. Достатньо накласти плитку одна на одну, що одразу визначити ймовірний дефект. На плитці не повинно бути ніяких тріщин та сколів.

Якість плитки визначають за сортом. Його можна елементарно встановити за кольором. Плитка першого сорту позначається червоним кольором, другого сорту – сині, а третього – зеленим.
08.10.2022 15:36
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter