• 0

Як зберігати психологічну рівновагу у скрутний час

У важкий час наша психіка знаходиться під сильним навантаженням. Ми можемо “добити” її власноруч, працюючи 24/7 та сліпо заковтуючи новини у перервах.
Або ж зосередитися на тому, щоб вистояти у складний час. Залишитися адекватним, спокійним і щасливим, незважаючи ні на шо. Допомогти у цьому можуть різні речі - підтримка сім’ї, рейтинг казино з найкращими іграми, домашні улюбленці чи навіть хобі. А ми зібрали кілька порад, які допоможуть вам зберігати психологічну рівновагу.

Як зберігати психологічну рівновагу у скрутний час


Як допомогти собі вистояти

1. Відпочивайте достатньо. Саме постійна втома “зношує” нашу психіку. Додати сюди постійний шок від того, що відбувається навколо - і ось рецепт нервового зриву. Тому важливо висипатися. І кожен день виділяти хоча б півгодинки на те, щоб зробити собі щось приємне.

2. Проводьте час на свіжому повітрі. Бажано знайти для цього хоча б мінімальний зелений куточок. Природа розвантажує нашу психіку, допомагає їй відноситися від життя у місті.

3. Робіть невеличкі плани. Для нашої психіки планування означає стабільність. Звичайно, сьогодні з цим проблеми. Тож плануйте хоча б найближчий тиждень чи місяць.

4. Встановлюйте для себе приємні

5. Завжди шукайте, як відчути життя кращим. Чашка кави вранці. Дорога на роботу квітучою вулицею. Дитина, яка зустрічає вас вдома. Важлива не проста наявність приємних речей у вашому житті. А те, щоб ви звернули на них увагу та пережили їх по-справжньому.

Як зберігати психологічну рівновагу у скрутний час


Інформаційна гігієна: як новинами не зробити собі гірше

Ще один важливий фактор - новини, від яких нам стає лише гірше. Сьогодні, щоб начитатися жахів та чужих панічних настроїв - не треба заходити на новинний сайт. Найчастіше достатньо відкрити стрічку у соцмережах - і друзі репостами донесуть до вас все, що ви хотіли й не хотіли знати.

Щоб зберігати стабільну психіку - рекомендуємо дотримуватися таких правил:

- обмежте час, який проводите у соцмережах. Те ж саме стосується новинних сайтів, Телеграм-каналів, новинних youtube-роликів;

- відпишіться від всіх друзів, які полюбляють істерично репостити жахи. В багатьох соцмережах є кнопка, яка дозволяє видалити людину зі своєї стрічки, не викидаючи з друзів. Так ця людина ні про що не дізнається;

- зараз ходить багато публікацій, які звинувачують всіх навкруги у бездіяльності, неправильній поведінці і т.д. Правда в тому, що кожен робить стільки, скільки у нього вистачає сил. Перш ніж брати на себе вину, запитайте себе, чи реально можете щось зробити.
22.07.2022 09:57
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter