• 0

Типи й види опалубки на будівництві об'єктів

Кожен фахівець у питаннях будівництва добре обізнаний з тим, яка важливе значення при зведенні нових об'єктів мають такі елементи, як фундамент, перекриття, стіни, колони. І для того, щоб бетонний моноліт набув потрібних для будівництва форм, будівельники використовують опалубку.

Опалубка – це допоміжний вироб. Вона може бути зроблена з таких матеріалів. як дерево, метал чи інші матеріали. Для того, щоб обрати найвдаліший тип опалубки, будівельники мають врахувати низку різноманітних факторів. Грають роль технічні особливості самого проєкту. Важлива технологія, яку застосовують при спорудження будинку чи приміщення. Неодмінно слід взятии до уваги кліматичні особливості тієї зони, в якій ведеться будівництво.

Сьогодні будівельники розрізняють види опалубки, відштовхуючись від характерних особливостей кожного типу. Поки що за типом використання опалубка може бути розбірною (одразу після затвердіння розчину її знімають) або ж – стаціонарною. Після затвердіння розчину стаціонарнаопалубка залишається одним з конструкційних елементів зведеного об'єкту.

Найчастіше зустрічається опалубка, яка зроблена з наступних матеріалів:

1) опалубка з деревини: вона дешева, швидка й проста під час зборки. Часто разом з дерев'яною опалубкою також використовують опалубку з фанери;

2) алюмінієві опалубки; вони зручні й відрізняються легкістю, добре переносять транспортування, легко монтуються. При цьому опалубка з алюмінію – доволі міцна;

3) на великих за розмірами об’єктах часто використовують сталеві опалубки; вони захищені від корозійних процесів, надійні й міцні;

4) стаціонарні плити або блоки; зміцнюють надійність майбутньої будови, чудово переносять температурні стрибки, не псуються від низьких температур.

Опалубка може використовуватися для зведення стін, для фундаментів та прокладання шахт, для будівництва колон, риття тунелів тощо.

Сьогодні конструкції з опалубки, які можна використовувати лише один раз, відходять у минуле. Майбутнє будівництва у використанні виробів багаторазового використання, що робить процес зведення зручніше та дешевше.

В Україні для всіх охочих величезний асортимент різних видів опалубки можна знайти в Інтернет-магазині “Stremyanka.com.ua”. Тут зважди є гарний вибір горизонтальної та вертикальної опалубки. Завжди у наявності є опалубка для формування та зведення колон.
14.06.2022 15:21
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter