• 0

Торгівля в Інтернеті: чому її обсяги щороку зростають

Торгівля товарами в Інтернеті розвивається надзвичайно жваво. Щороку в багатьох країнах світу її обсяги зростають приблизно на третину. Особливе зростання можна було спостерігати під час карантину через ковід. Чимало наших співгромадян, які шукають для себе стабільний заробіток, розуміють, що приклад дошка оголошень попільня – це те, що має неабияку перспективу.

За останні три роки життя в Україні зазнало разючих змін. Пандемії корона вірусу, нокдаун, підступний напад Росії – усе це змінило наше життя незворотньо. Але опосередковано всі ці катаклізми впливають на розвиток Інтернет-торгівлі. Якщо бізнесу важко займатись продажами під час обстрілів, то торгівля товарами в Інтернеті , попри страшні кризи нашого життя, демонструє стійкий ріст.

Стала очевидною несподівана ще вчора тенденція: крім великих кампаній, які й раніше займалися продажами онлайн, інтерес до торгівлі в Інтернеті стали виявляти невеличкі підприємства та кампанії, а також – просто приватні особи.

За даними аналітиків, в 2021 році торгівля товарами й послугами в Інтернеті зросла приблизно на третину. І в 2022 році показники якщо й зазнають змін, то лише в бік зростання. Спеціалісти акцентують увагу на кількох важливих причинах, що обумовлюють дані тенденції.

Зокрема, кожен покупець має гарантовану можливість здійснити безпечну оплату за обраний в Інтернет-магазині товар.

Також в останні роки помітно зросла якість обслуговування клієнтів в Інтернет-торгівлі. Адже попит зростає, кількість Інтернет-майданчиків також збільшується. Щоб не втрачати клієнтів та набувати нових продавцям слід обслуговувати покупців якісніше і доволі швидко. Тому вже зараз у більшості Інтернет-магазинів замовлення приймаються миттєво, з відправкою товарів не виникає зволікань. Так само у разі повернення товару чи його обміну проблем. Які траплялися в попередні роки, майже немає.

Також в останні роки можна було спостерігати за стійкою тенденцією зниження вартості за доставку товарів. Однак зараз, напевне, ця позиція через війну в Україні та погіршення звичних логістичних ланцюжків якийсь час буде не актуальною.

Але, незважаючи на це, щорічному зростання торгівлі товарами в Інтернеті неабияк сприяє збільшення асортименту товарів і послуг, які пропонуються користувачам. Сьогодні в мережі є надзвичайно багато пропозицій продуктів харчування, медичних товарів та багато чого іншого.
08.06.2022 16:56
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter