• 0

Вибираємо бойлер: відкритий чи закритий ТЕН

При купівлі накопичувального водонагрівача важливо враховувати безліч моментів, серед яких одним із найважливіших є вибір трубчастого електронагрівача. Від типу та потужності деталі залежатиме як швидкість нагрівання води, так і термін служби пристрою. Про плюси й мінуси кожного з варіантів ми розповімо в цій статті.

Вибираємо бойлер: відкритий чи закритий ТЕН


Різновиди ТЕНів для бойлера

Усі сучасні бойлери оснащуються спеціальними елементами для нагрівання рідини. Вони можуть бути:

- відкритими чи «мокрими»;

-закритими чи «сухими».

Широкий вибір апаратів обох модифікацій ви зможете знайти на сайті інтернет-магазину Romstal. Перший варіант передбачає безпосередній контакт електронагрівача з водою, тоді як «сухі» деталі оснащуються спеціальною колбою, яка захищає трубчастий нагрівач.

Особливості мокрих ТЕНів

Якщо говорити простою мовою, то "мокрий" ТЕН можна порівняти з великим кип'ятильником. Його головна перевага полягає у доступній вартості. При цьому є істотний недолік – накип, який знижує продуктивність нагрівача, збільшує витрату електрики та може призвести до виходу деталі з ладу. Щоб цього уникнути, варто очищати воду перед подачею всередину бака.

Особливості сухих ТЕНів

Закриті водонагрівальні елементи захищені сталевою колбою, яка запобігає утворенню накипу та розвитку електрохімічної корозії. Такі моделі служать набагато довше, але й коштують дорожче. Преміальним варіантом вважається керамічний ТЕН, який характеризується високою тепловіддачею, мінімальним рівнем шуму в процесі експлуатації та тривалим зберіганням заданої температури.

Висновок

Якщо вам важлива економія, то ви можете обрати пристрої з відкритим водонагрівачем. Також такий вибір виправданий у разі встановлення фільтра для очищення води, який може вберегти ТЕН від утворення накипу. В інших випадках краще вибрати "суху" модифікацію. Це дозволить вам заощадити в перспективі, тому що вам не доведеться витрачатися на часте обслуговування бойлера та заміну трубчастого водонагрівача.
19.04.2022 15:29
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter