• 0

Рецепти з використанням сиропів для кави

Сиропи вже давно широко використовуються в кав’ярнях. В деяких закладах вважають достатнім купити сироп для кави та пропонувати його з базовим меню. Наприклад, на більшості заправок пропонують сиропи додавати самому клієнту, так як він забажає, за умовчанням включаючи вартість сиропу у вартість кави. Але, для того щоб клієнти поверталися знов і знов, їх треба зацікавити чимось особливим. Саме для цього кав’ярні і пропонують готові рішення напоїв з різними сиропами, оскільки лише розуміючи як поєднуються ті чи інші смаки, можна запропонувати щось дійсно варте уваги. Декілька цікавих рецептів пропонуємо в цій статті.


Рецепт кави «Кокочино» з кокосовим сиропом


Дуже простий, але в той же час дуже смачний рецепт кокосового капучино, який оцінять любителі напоїв з густою пінкою та кокосовим смаком.



  1. Влити в кавову кружку кокосовий сироп в кількості 15-20 мл (на 30-40 мл Еспресо).

  2. Залити в кружку з сиропом свіжозварений Еспресо.

  3. Збити молоко до пінки та влити до готового напою (в кількості, як для капучино).


В додаванні цукру немає необхідності. Іноді можна збивати пінку з сиропом, а не додавати до кави, але в випадку з кокосовим сиропом краще зробити так, як вказано у рецепті.


Рецепт холодної кави «Бамбл-бі» з карамельним сиропом



  1. Заповнити стакан під каву кубиками льоду.

  2. Карамельний сироп заливати на лід. Дочекатись доки він стече донизу та утворить нижній прошарок (30 мл).

  3. Додати апельсиновий сік для другого прошарку (200 мл).

  4. Додати у напій порцію Еспресо, який утворить третій прошарок (30-40 мл).


Напій перед вживанням необхідно змішати, щоб усі прошарки змішались в один, для того щоб максимально насолодитись поєднанням смаків. Але подача цього напою цінується саме у багатошаровому вигляді.


Рецепт холодної міцної кави з карамельним та горіховим сиропом


Для приготування цього коктейлю знадобиться шейкер.



  1. Шейкер наповнити льодом менш ніж на половину.

  2. Залити в шейкер 40 мл Еспресо.

  3. Додати 10-15 мл горіхового сиропу та 10 мл карамельного.

  4. Усе разом збовтати.


Деякі сиропи можна додавати до звичайних позицій меню в різні пори року, наприклад імбирний сироп – взимку, та запропонувати сезонний напій – імбирний лате.


Купити сироп для кави зараз дуже легко, а вибір смаків надзвичайно великий, більше інформації про смаки доступні в Україні можна знайти за посиланням: https://agropererobka.com.ua/uk/produkchiya/horeca/siropy.

22.12.2021 11:33
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter