• 0

MacBook Pro на основі однокристальної технології - переваги та відмінності нових моделей

MacBook Pro на основі однокристальної технології - переваги та відмінності нових моделейТрохи більше більше року минуло з моменту презентації компаній Apple нової технології М1 отримавшої назву "система на кристалі" (однокристальна система). Нагадаємо, що однокристальною називають інтегровану електронну схему, яка виконує кілька різноманітних функцій. У даному випадку, окрім завдань центрального процесора однокристальні схеми M1 підтримують обробку дискретної графіки. У залежності від комплектацій вони можуть виконувати функції аналогічного повноценного ПК. Враховуючи компактні габаритні пристрої, дана технологія забезпечує максимальну мініатюризацію вичислительной техніки.

Компанія Apple розробила та пустила у масове виробництво два процесори на основі цієї технології M1 Pro та M1 Max. Я рік тому випустив первісні пристрої на них. Тепер настала чергова більш досконалої виробничої техніки, при розробці якої врахувались всі попередні недоліки, це Apple MacBook Pro 14 і 16.

Ноутбук оснащений екранами, в яких використовується технологія Liquid Retina XDR з пристроєм Mini-LED, що забезпечує хорошу підсвітку. Розмір екрану та його роздільна здатність складають 3024х1964 для 14 ти дюймів та 3456 х 2234 для 16 ти.

Вхідний інтерфейс на обох моделях ідентичний:

• Для зарядки застосовується магнітний роз'єм, що використовує технологію MagSafe 3;
• Для підключення периферійних пристроїв застосовуються порти Thunderbolt версії 4;
• Для зчитування інформації використовується роз'єм під картридер sdxc;
• Для підключення зовнішніх моніторів має роз'єм під HDMI;
• Звук подається на стандартному аудіорозмірі 3,5 мм.

Цікаво, що в даних моделях виробник вирішив повернутися до використання функціональних клавіш замість сенсорної панелі.

Що стосується використання процесорів M1, то M1 Max буде використовуватися виключно у MacBook Pro 16. У той час, як M1 Pro буде встановлено на моделях виключно 16 дюймів.
20.10.2021 11:38
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter