• 0

Як приготувати тісто для піци без дріжджів?

Нам хочеться харчуватися смачно й корисно, а часто доводиться ще й швидко. Зранку, коли ми поспішаємо на навчання й роботу чи в обідню перерву. Та навіть ввечері, коли вже є вільний час, хочеться не приділяти його готуванню, а насолодитися вечерею. Зручно, що можна зробити замовлення цілодобово, а швидка доставка піци у Стрию привезе його всього за пів години.


На сайті ви можете одразу подивитися енергетичну цінність страви й додатково вибрати бажані інгредієнти. Завдяки цьому легко дотримуватися збалансованого раціону. Тож піца на дровах буде і смачною, і корисною. А якщо ви хочете поекспериментувати й урізноманітнити страви, можна приготувати тісто для піци без дріжджів.


Як зробити тісто, не використовуючи дріжджі


Інгредієнти:




  • борошно (350 г)




  • розпушувач (2,5 чайної ложки)




  • сіль (чайна ложка)




  • олія звичайна (столова ложка)




  • начинка на ваш смак




Приготування:




  1. Духовку потрібно прогріти до температури 200 °C.




  2. Поки вона нагрівається, розмішайте борошно з сіллю та розпушувачем. До цієї суміші влийте олію й води (приблизно 180 мл). Ретельно перемішайте, допоки не утвориться тісто. Воно має бути м'яким і не липким, а якщо не виходить, додайте ще трохи води.




  3. Посипте стільницю чи дощечку борошном і вимішуйте на ній тісто протягом кількох хвилин. Розділіть на дві частини й розрівняйте їх.




  4. Виберіть інгредієнти для начинки за смаком, поріжте та розкладіть їх на 2 основи. Випікайте їх 13-15 хвилин до готовності.




Безглютенова піца


На сайті https://striy-lapiec.com.ua/ ви знайдете багато видів піци. Та якщо захочеться приготувати її власноруч, пропонуємо іншу версію класичної піци – безглютенову. Основа проста, намазується насиченим домашнім томатним соусом, а потім посипається моцарелою та свіжим базиліком.


Інгредієнти для тіста:




  • 400 г борошна без глютену




  • 2 ч. ложки золотистої цукрової пудри




  • 2 ч. ложки безглютенового розпушувача




  • 1 ч. ложка дрібної солі




  • 1 ч. ложка ксантанової камеді




  • 5 ст. ложки оливкової олії




Для соусу та начинки:




  • 2 ст. ложки оливкової олії




  • 1 невелика цибулина, дрібно нарізана




  • 400 г консервованих подрібнених помідорів




  • 2 ст. ложки томатного пюре




  • 1 ч. ложки цукрової пудри




  • невеликий пучок базиліка, подрібнене листя




  • 2х125 г кульок моцарели (буйволів)




Приготування:




  1. Нагрійте духовку до температури 220 °C/газ 7 і покладіть всередину два деко.




  2. Зробіть соус: нагрійте олію в невеликій каструлі й варіть цибулю з щедрою дрібкою солі протягом 10 хвилин (на повільному вогні, поки не розм’якне). Додайте подрібнені помідори, пюре і цукор і доведіть до слабкого кипіння. Варіть, не накриваючи кришкою, протягом 25-30 хвилин або до густоти. Регулярно помішуйте. Взбовтайте соус ручним блендером до однорідності. Приправте за смаком і перемішайте через базилік. Дайте трохи охолонути.




  3. Зробіть тісто: змішайте борошно, цукор, розпушувач, сіль і ксантанову камедь у великій мисці. У центрі зробіть «колодязь» і влийте 250 мл теплої води та оливкової олії. Швидко комбінуйте руками, щоб створити густу й вологу пастоподібну текстуру. Можна додати додаткові 20 мл теплої води, якщо тісто відчуває себе трохи сухим. Зберігайте у герметичній тарі чи закритій посудині в холодильнику до 24 годин перед використанням. Злегка посипте борошном ще два деко. Розділіть тісто на дві частини і розплюсніть пальцями на 20-25 см на пергаментному папері.




  4. Завершіть тонким шаром соусу і моцарелою. Помістіть на розпечений деко в духовці та випікайте протягом 8-10 хвилин або до отримання хрустких крайок.




Смачного!

03.07.2021 10:08
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter