• 0

Як виглядає візит до отоларинголога (ЛОР-а)?

Більшості людей зазвичай не подобається відвідувати лікаря. Тому вони роблять це лише тоді, коли їх щось починає турбувати. Виняток становлять огляди, необхідні для юридичної роботи, але зазвичай вони завершуються відвідуванням лікаря-терапевта й рентгенографією грудної клітки. Однак буває, здоров’я раптово починає підводити – і необхідна консультація лікаря з певною спеціальністю. Варто відвідати медичний центр у Львові. Якщо проблеми стосуються носа, горла чи вух, запишіться на візит до отоларинголога.


Чи потрібно готуватися до візиту?


Прийом до лікаря часто викликає занепокоєння, оскільки це стосується питань, пов’язаних з нашим здоров’ям. Крім того, це порушення меж близькості, що може викликати почуття сорому та збентеження. Тому добре, якщо пацієнт знає більш-менш, чого очікувати під час консультації, як виглядають стандартні тести та які запитання можна поставити під час медичної бесіди. Завітайте до ІНЛОР – команда фахівців створила всі умови для того, щоби ви почували себе комфортно під час огляду.


ЛОР-а цікавлять різні типи захворювань вуха, носа та горла, отже, природно, що будуть обстежуватися саме ці частини тіла. Тому, готуючись до візиту в кабінет спеціаліста, слід подбати про гігієну обстежених місць. Особливий акцент зробіть на видаленні вушної сірки та чищенні зубів. Окрім направлення, ви повинні взяти з собою всі поточні результати тестів і будь-які інформаційні картки з лікарняних або консультацій спеціалістів.


Як проводиться огляд?


Конкретний огляд, звичайно, буде залежати від типу проблеми, з якою ви звернетеся до ЛОР-кабінету.




  • Отже, у разі проблем із вухом, ви можете розраховувати, що лікар використовуватиме вушне дзеркало. Воно потрібне для огляду середнього вуха та перевірки стану барабанної перетинки. Також можуть провести тести для перевірки прохідності слухової труби.




  • Носовий огляд називається риноскопією та проводиться за допомогою носового дзеркала. ЛОР оцінює стан передньої частини носової порожнини та носоглотки.




  • Люди, які повідомляють про захворювання горла, пройдуть класичне обстеження за допомогою шпателя. Вони також можуть розраховувати на те, що лікар перевірить стан окремих частин рота пальпацією. Гортань пацієнта часто оглядають за допомогою спеціального дзеркала. Це дещо неприємно, оскільки може викликати блювотний рефлекс, але вам не потрібно турбуватися про це, оскільки в таких випадках використовується місцевий анестетик.




Під час консультації в пацієнта розпитають щодо самопочуття та захворювань, способу життя та звички, які можуть вплинути на його стан. Також спитають, чи немає в родині схильність до певних захворювань.


Коли слід звернутися до отоларинголога?


Щоразу, коли ми стурбовані тривалими захворюваннями вух, носа чи горла, а також у випадку часто повторюваних інфекцій верхніх дихальних шляхів. ЛОР-спеціаліст може допомогти вам звільнитися від хропіння, яке часом спричинює негативні наслідки для нашого здоров’я. Звичайно, потрібно обов’язково відвідати ЛОР-кабінет, якщо ви помітите будь-які симптоми погіршення слуху. Бажаємо вам здоров’я та гарного самопочуття!

25.01.2021 10:52
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter