• 0

Чим відрізняються роли від суші

У сучасній Україні надзвичайно складно знайти людину, яка бодай один раз не куштувала суші з ролами. Дивуватися цьому зовсім не слід. В останні десятиліття ця традиційна закуска з Азії стала надзвичайно популярна в багатьох країнах світу. І Україна тут – не виключення. Доставка суші в Києві або в будь-якому іншому місті – чи не найпопулярніший запит в пошукових системах.
Чим відрізняються роли від суші

Складність полягає в тому, що різновидів суші так багато, що їх надзвичайно складно піддати класифікації або систематизувати бодай за якимось ознаками та характеристиками. Зараз їх у світі надзвичайно багато.

Де з’явилися суші



Суші з’явилися ще в давній Японії. Вони виникли через необхідність якомога довше зберігати пійману рибу. Найпростішим рецептом було обмотування шматків м’яса у відварений рис. Після цього порції засолювали й складували в діжки з дерева. Така технологія дозволяла зберігати продукцію впродовж кількох тижнів.

Здавна рис використовувався лише як допоміжний продукт. Після того. Як рибу діставали з діжок, то його просто викидали. І лише в 19-му столітті рис почав використовуватися як основний інгредієнт для звичних багатьом з нас суші та ролів.

Суцільне визнання суші отримали по завершенню Другої Світової війни. Американці привезли суші з японських островів до себе на батьківщину. Трохи пізніше суши потрапили і до європейських країн.

Чимало поціновувачів мають дуже приблизне враження відносно того, чим суші відрізняються від ролів. Відмінність між тим не лише у зовнішньому вигляді. Суши відрізняються від ролів, перш за все, технологією приготування.
Суші готуються виключно руками. Основа суші – коржик рису. На нього зверху кладуть або рибу, або будь-який морепродукт. Суші їдять холодними. Розігрівати їх в жодному разі не можна.

Різновиди суші



У свою чергу, роли можуть мати у складі будь що: фрукти, овочі, сир тощо. Їх можна підігрівати й подавати на стіл гарячими. Рис може бути як у самому ролі, так і на зовнішній його стороні.

Основні види суші, які сьогодні пропонуються українським споживачам, такі:

- Гункан-макі – зовні нагадують маленькі човники, всередині яких може бути ікра, рис або морепродукти;
- Хосомакі – до рису додають один з інгредієнтів. Наприклад, лосось або огірок;
- Футомакі – мають циліндричну форму, під якою може бути будь-яка начинка;
- Темакі – має конусну форму, усередині зазвичай – морепродукти. Їх слід їсти руками;
- Чіраші – мають розсипчасту форму. До складу можуть входити рис, креветки;
- Інарид – начинку закручують в омлет або підсмажений рис.
12.01.2021 13:46
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter