• 0

Правила користування візитною карткою

Візитні картки, або візитівки, давно увійшли в наше повсякденне життя. Для значної кількості людей в усьому світі вони допомагають налагоджувати контакти, представляти себе та свою справу.

Судячи з того, наскільки людина дає раду власним візитівкам, одразу можна багато що сказати. Слід, звичайно, обирати якісну оперативну поліграфію в Києві (дивитися тут), щоб ваші візитівки були ефектними, містили всю необхідну інформацію та не сповіщали про вас зайвого.
Правила користування візитною карткою

Так само важливо готувати свої візитівки під певні моменти свого життя, а також знати правила. Зокрема, як правильно проводити вручення візитівок, як слід їх відправляти та приймати візитівки від інших людей.

Як правило, обмін візитівками слід проводити виходячи зі службового рангу тих, хто робить обмін. Першими це роблять ті, хто в даному середовищі є вищим за службовим становищем. А якщо ж обмін проводиться між рівними партнерами, то першим візитівку пропонує наймолодший серед присутніх. Однак в тому разі, коли зустріч проходить у вашому офісі або на вашій території, то першим свої візитівки присутнім пропонуєте саме ви.

Слід бути коректним під час гендерного обміну візитівками. Так, чоловік, зустрічаючись з діловим партнером жінкою, простягає їй свою візитну картку першим. При цьому обов’язково промовити своє прізвище та ім’я, а друкована сторона візитівки має бути повернута до того, кому вручається.

Існують певні правила щодо закреслень інформації, яка застаріла. Так, на діловій візитівці можна закреслити старі номери телефонів і від руки вписати нові. Але якщо у вас змінилася посада, то закреслювати стару й вписувати нову не можна категорично. У такому випадку слід просто надрукувати нові візитні картки.
Правила користування візитною карткою

Якщо ви прийшли в офіс до ймовірного ділового партнера, якого немає на місці, то залиште свою візитну картку в секретаря. При цьому вам слід зігнути та розігнути верхній правий кут візитівки. Це свідчення того, що ви залишили її секретареві особисто.

Під час вручення візитної картки партнера етикет дозволяє роздивлятися інформацію, що на ній міститься. Адже, власне, функція візитівки якраз у тому, щоб проінформувати. Коли ви забажаєте дописати щось на вручену вам візитку картку, то зробити це слід пізніше. Ваш діловий партнер не повинен бачити ваших маніпуляцій з його карткою.
Правила користування візитною карткою

Якщо якась інформація, яка містилася на вашій візитівці (адреса, номер телефону тощо) змінилася, і вам треба сповістити партнера про зміни, можна просто відправити на його адресу візитну картку з новою інформацією.
17.10.2020 11:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter