• 0

Аромат свіжеобсмаженої кави

Погодьтеся, надзвичайно важко знайти людину, яка б не була цінителем ароматної кави. За чашечкою кави ми зустрічаємося з друзями, проводимо ділові переговори. Свіжеобсмажена кава зранку – це задоволення, яке може дозволити собі кожен.

Обсмаження кавових зернят – це запорука приготування найсмачнішої кави. З цим погодяться як кавові гурмани, так і прості цінителі. Між тим варто знати, що свіже обсмаженими можна вважати лише такі кавові зерна, які були використані не пізніше, ніж через два тижні після теплообробки. При цьому після об смаження кавові зерна ще продовжують достигати. Щоб зерна дійшли до повного розкриття всіх своїх якостей слід почекати ще кілька днів.

На думку фахівців, найбільш правильно використати каву зі свіжеобсмажених зернят у період між трьома й дев’ятьма днями. Якщо минуло два тижні, то зерна вже втратили неповторний аромат, тому й смак кави буде не таким насиченим.

Слід особливо підкреслити найбільш сильні якості свіжеобсмажених зернят кави. Це, зокрема, неповторний смак, бо такі зернята в змозі повніше передати всі свої особливості. На додачу до цього свіжеобсмажена кава має помітно більшу кількість корисних речовин, що здатні позитивно впливати на систему травлення. І для гурманів: кава із свіжеобсмажених зернят дає можливість самому створювати різноманітні купажі. В залежності від того, хто й що полюбляє в каві більше.

Сама процедура об смаження кави проходить у три етапи. На першому етапі кавові зерна розміщуються в спеціальному роторі. Температура в ньому піднімається до 170 градусів. У результаті зерна змінюють свій колір, стаючи світло-коричневими.

На другому етапі зерна обсмажують при температурі 230 градусів. Розмір зернят збільшується, вони стають легкі.

Під час третього етапу об смаження слід чітко дотриматися часового терміну, який не повинен бути більшим за 2 хвилини. Кавові зерна набувають темно-коричневого кольору. Якщо їх на цьому етапі перетримати, то зерна зіпсуються.

Саме ж об смаження кавових зернят може проводитися до трьох стадій: світлого обсмаження, середнього обсмаження й темного обсмаження.

Кава при світлому обсмаженні добре смакує з вершками та молоком. Середнє – вважається найбільш поширеним в побуті. Саме таку каву ми найчастіше споживаємо щодня. Темне обсмаження ще називають віденським. Така кава має різкий та насичений смак, з різними яскравими відтінками.

04.09.2020 17:08
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter