• 0

Ноутбук не бачить навушники: усунути проблему в залежності від Windows

Існує безліч причин, коли при підключенні навушників до ноутбука не надходять звукові сигнали. Такі неполадки не завжди означають, що зламані навушники або потрібно віддавати ноутбук в ремонт. Можливо, проблема стосується відсутності драйверів або неправильної налаштування звуку.

Чому ноутбук не бачить навушники: причини

Існує кілька причин, за якими ноутбук може не бачити навушники. Серед них:

1. Драйвера. Є основною проблемою відключення багатьох пристроїв. Вони часто пошкоджуються або у них злітають настройки. Необхідна перевстановлення драйверів.

2. Віруси. Дуже часто, вони вражають систему. Слід встановити антивірус і просканувати комп'ютер на наявність загроз.

3. Проблема з портом або з самими навушниками (як дроти, так і штекер). Ще одна поширена поломка. Щоб перевірити працездатність роз'єму і навушників, необхідно підключити останні до іншого пристрою (наприклад, телефону). Якщо вони не працюють, причина в них. Несправність роз'єму же визначається, якщо на комп'ютері точно працюють драйвера і відсутні віруси.

4. Відключення звуку. Можливо, звук вимкнувся з невідомих причин. Необхідно відкрити відповідну панель і перевірити розташування повзунка.

5. Відеокарта зламалася або перегрілася. Трапляється це дуже рідко. Але визначити таку поломку просто, не працюватимуть роз'єми, а звук повністю зникне.

6. Перевірити наявність поломок можна зайшовши в Диспетчер пристроїв. Якщо є поломка, то там буде показаний знак оклику.

Як усунути неполадки

Неполадки не завжди означають, що якась деталь зламана. Часом найпростіші рішення можуть впоратися з проблемою. Якщо ноутбук не розпізнає навушники, робимо наступне:

1. Перевірте, чи в правильні порти вставлені штекери.

2. Спробуйте вилучити їх з роз'ємів і вставити заново.

3. Перезавантажте комп'ютер. Можливо, при завантаженні з'явилася якась помилка, яка тепер перешкоджає підключенню пристроїв. При перезавантаженні вона повинна зникнути.

4. Зайдіть на сайт виробника навушників. Перевірте, які драйвера потрібні для їх роботи. Скачайте оновлену версію утиліти.

5. Зайдіть в Диспетчер пристроїв. Знайдіть пункт Звукові, відео та ігрові пристрої. Перейдіть до Аудіовходи і аудіо виходи. Тепер потрібно знайти підключені навушники. Натисніть на них правою кнопкою миші і виберіть Оновлення драйверів.

6. Якщо навушники бездротові, перевірте, чи включений блютуз. Також потрібно перевірити наявність драйвера для нього і справність адаптера. Для цього використовують Диспетчер пристроїв.

7.Бездротові пристрої працюють на акумуляторах. Перевірте кількість енергії і перезапустіть їх.

Довідка! Перевірте провід на наявність візуальних пошкоджень.

Але також часто трапляється, що причина саме в пошкодженні деталей. Наприклад:

1. Поломка штекера. Навушники не передають сигнали, і обидва динаміка не працюють. Щоб відремонтувати штекер своїми руками, необхідно купити відповідне виріб і припаяти його до проводів каналах. Якщо ж ви не вмієте, навушники краще віддати в сервісний центр для ремонту.

2. Пошкодився або залипнув один з контактів. Найчастіше, це трапляється в області підключення до штекера. У більшості випадків, звук надходить до одного або обох динаміка, але його якість гірша звичайного (він дуже тихий або чуються сторонні шуми). А якщо торкнутися провід в області штекера, і якість звуку змінюється (може як поліпшуватися, так і погіршуватися), тоді можна бути на 99% впевненим, що причина в контактах.

3. Якщо причина у вірусі, просто скачайте хороший антивірус. Він сам зробить необхідну роботу.

4. При поломці відеокарти, ноутбук доведеться вести в сервісний центр. У більшості випадків, деталь доводиться замінювати. Але ви можете зробити це і вдома, своїми руками, якщо знаєте, де вона знаходиться і як її монтувати.

Увага! Якщо зламаний роз'єм на ноутбуці, без допомоги майстра не обійтися. Відвезіть комп'ютер в сервісний центр для заміни порту.
28.01.2020 13:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter