• 0

Шпоновані двері: стильно та недорого

Звичайно, більшості клієнтів дуже подобаються дерев’яні двері, адже це вишукано, стильно та аристократично. Та є один невеликий нюанс – коштують вони трохи дорожче за аналоги з інших матеріалів. Але сьогодні це не проблема, бо ті, хто хотів би мати у домі дерев’яні двері, можуть замовити на сайті компанії “Центр дверей” шпоновані двері, які зовнішньо ідентичні. Але при цьому коштують набагато дешевше. Отож, що таке шпон, і чи справді вартує уваги покупців?


Шпон – це пластини з натурального дерева, якими обклеюються каркас дверей. Зовнішньо він повторює фактуру дерева, з якого був взятий. А також являється екологічно чистим і безпечним у використанні. Оскільки виробництво не стоїть на місці, а розвивається швидкими темпами, то сьогодні споживачам пропонують також штучний шпон – мультишпон та файн-лайн. Перший – це реконструкція варіанту натурального дерева з індивідуальним малюнком та кольором. Відмінно підходить для стилю модерн. А файн-лайн, навпаки, копіює натуральне дерево, передаючи його відтінки, фактуру, текстуру.


Процес виготовлення шпонованих дверей теж має свої особливості та відбувається у кількох варіантах. Холодний – шпон пресується на поверхні, попередньо намазаній клеєм. Гарячий – шпон наноситься під гарячим пресом, а клейові матеріали являються більш якісними та надійними. Мембранно-вакуумний – новинка від сучасників виробників, яка дозволяє відтворювати найрізноманітніші рельєфи поверхні та фактури.



Переваги і недоліки шпону у використанні


Щоб вибрати шпоновані двері, попередньо треба звернути увагу, куди вони будуть встановлені. Адже експлуатаційні характеристики мають свої плюси та мінуси. Так переваги дверей у тому, що вони:



  • створені з екологічно чистих матеріалів;

  • мають добру звуко- та теплоізоляцію;

  • стійко переносять перепади температур;

  • у разі необхідності легко ремонтуються та демонтуються.


Свого роду недоліки шпону у тому, що він погано переносить постійний вплив ультрафіолету – під постійним сонячним світлом колір дверей може потемніти. Другий недолік, а скоріше складність, полягає у тому, що кожні двері по-своєму унікальні. Тому кілька ідентично однакових дверей підібрати неможливо.


Отож, висновок говорить про те, що шпоновані двері все-таки вартує уваги покупців, адже не просто стильно виглядають. А ще й служать довго та надійно, а також легко очищаються і на довгі роки зберігають привабливий зовнішній вигляд.

28.12.2019 12:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter