Міфи про шкідливі продукти розвіяно
Як тільки щось постає у негативному світлі, люди рідко коли зможуть змінити свою думку, незалежно від того, наскільки сильними можуть бути ребрендингові зусилля.
Репутація харчових продуктів не відрізняється. Як тільки щось оголошують "нездоровим" або "жирним" продуктом, більшість людей, що ведуть здоровий спосіб життя не будуть думати двічі, перш ніж відмовитися від нього. Але не всі продукти заслуговують на погану репутацію! Буквально щодня з'являються дослідженнями в галузі харчування, що доводять: є цілий ряд поживних харчових продуктів, які не додадуть зайвих кілограмів, та не зашкодять стану здоров’я в цілому.
Насправді, деякі продукти, які колись вважалися "поганими", можуть насправді допомогти вам скинути зайву вагу. Мало того, вони мають безліч переваг для здоров’я, які можуть допомогти уникати хвороб, з якими вони спочатку були пов'язані.
Будь-які жирні продукти
Правильні види жирів сприяють підвищенню насиченості, максимізації метаболізму, захисту від серцевих захворювань, пошвидшують рух поживних речовин через організм та поліпшують засвоєнню вітамінів.
Ви думали, що люди, які споживають жир, мають надмірну вагу? Ну, ні, не обов'язково. Наші тіла потребують дієтичного жиру (саме тому багато жирів називають "незамінними"), щоб схуднути і правильно функціонувати. Правильні види жиру роблять чудеса для схуднення та засвоєння поживних речовин. До того ж, більшість з мінімально перероблених продуктів з високим вмістом жиру також поставляються в комплекті з багатьма важливими мікроелементами, від вітамінів і мінералів до антиоксидантів, які допомагають вам залишатись в хорошій формі. Такого набору не отримати від насичених цукром, обезжирених занадто перероблених продуктів. Наприклад: багато досліджень виявили, що коли люди зменшують кількість жиру, вони зазвичай заміщують його цукром або вуглеводами, обидва з яких можуть мати катастрофічні наслідки, підвищуючи ризик захворювання діабетом.
Яйця
Нове дослідження показало, що на рівень холестерину в нашому організмі впливають види жирів, присутні в харчуванні, а не кількість вживаного холестерину.
Коли справа доходить до яєць, здається, що інформація про них дещо непослідовна і нецілісна. Багато хто вживає виключно яєчні білки через те, що ходять чутки про те, що жовтки містять занадто багато холестерину і підвищують ризик серцево-судинних захворювань, що, як нещодавно виявили вчені, насправді не так.
Насправді, споживання білків і жовтків може допомогти утримати вас в формі. Жовток містить поживну речовину (холін), яка посилює метаболізм і вимикає жирові гени, що сприяють відкладанню жиру на животі. До всього цього, жовтки містять поживні речовини (включаючи білок, вітаміни В12 та D, фолієву кислоту та рибофлавін), які можуть знизити ризик серцевих захворювань.
Червоне вино
Протягом досить довгого часу вважалося, що весь алкоголь однаковий – це просто порожні калорії, сповнені цукру. Проте, як було доведено численними дослідженнями, у помірних обсягах червоне вино насправді може запропонувати деякі значні переваги для здоров'я через високий рівень антиоксидантів.
Випиваючи бокал вина від чотирьох до шести разів на тиждень, ви зможете збільшити тривалість життя та збільшити вміст "хорошого" (HDL) холестерину. Було показано, що інша сполука, що називається елгейновою кислотою, змінює спосіб вираження "жирових генів", покращуючи обмін речовин і уповільнюючи зростання існуючих та нових жирових клітин. Додаткові дослідження показують, що ще один здоровий антиоксидант у вині – ресвератрол - може допомогти подолати деякі негативні наслідки, пов'язані з недостатнім фізичним навантаженням. Сюди входять втрата м'язів та чутливість до вмісту цукру в крові. Крім цього, келих вина перед ліжком може заспокоїти вас і допомогти розслабитися після тривалого напруженого дня. Наприклад, колишня модель, а сьогодні одна з найуспішніших гравців в покер, Лів Борі неодноразово заявляла, що вона вважає, що келих вина перед сном – це чудовий спосіб розслабитися та врегулювати режим сну, що важливо як для підготовки до важливого конкурсу, так і для підтримання шкіри молодою та пружною. Крім Лів, серед відомих любителів вина можна також знайти Ріанну, Софію Вергару та навіть Drake. Любов до вина помістила Ріанну на обкладинки журналів декілька разів, коли її помітили з бокалом вина, який вона використовувала як модний аксесуар. Можливо, це навіть почало нову тенденцію. Софія Вергара помістила своє захоплення вином на абсолютно новий рівень, коли вона облаштувала винний погреб на 3000 пляшок у своєму будинку.
Масло
Масла та інших жирних молочних продуктів не варто боятися. Фактично, справжнє масло – це відмінне джерело жирних кислот, здатних підтримувати втрату ваги. Хоча більшість людей цього не знають, масло із сиром має багато переваг для здоров'я. Дуже важливо обрати правильне масло. Головне уникати низькокалорійного маргарину та спредів, які виготовлені з штучного транс-жиру – було доведено, що вони були безпосередньо пов'язані зі збільшенням маси тіла і накопиченням жиру в кишечнику.
Кава
Кава не тільки додає енергії, але також має багато переваг для здоров'я, серед яких підвищення обміну речовин, спалювання жиру на животі та зменшення тривоги. Друга чашка кави за день може не тільки додати сил справитися з завалом на роботі, але й продовжити життя. Дослідження, опубліковані в журналі Circulation, показали, що ті, хто випиває від трьох до п'яти чашок кави мають більше шансів на довше та здоровіше життя. Вчені також виявили зворотний зв'язок між споживанням кави та діабетом 2 типу. У роботі дослідники пояснили, що унікальне поєднання сполук та поживних речовин java роблять каву корисною для здоров’я.
Репутація харчових продуктів не відрізняється. Як тільки щось оголошують "нездоровим" або "жирним" продуктом, більшість людей, що ведуть здоровий спосіб життя не будуть думати двічі, перш ніж відмовитися від нього. Але не всі продукти заслуговують на погану репутацію! Буквально щодня з'являються дослідженнями в галузі харчування, що доводять: є цілий ряд поживних харчових продуктів, які не додадуть зайвих кілограмів, та не зашкодять стану здоров’я в цілому.
Насправді, деякі продукти, які колись вважалися "поганими", можуть насправді допомогти вам скинути зайву вагу. Мало того, вони мають безліч переваг для здоров’я, які можуть допомогти уникати хвороб, з якими вони спочатку були пов'язані.
Будь-які жирні продукти
Правильні види жирів сприяють підвищенню насиченості, максимізації метаболізму, захисту від серцевих захворювань, пошвидшують рух поживних речовин через організм та поліпшують засвоєнню вітамінів.
Ви думали, що люди, які споживають жир, мають надмірну вагу? Ну, ні, не обов'язково. Наші тіла потребують дієтичного жиру (саме тому багато жирів називають "незамінними"), щоб схуднути і правильно функціонувати. Правильні види жиру роблять чудеса для схуднення та засвоєння поживних речовин. До того ж, більшість з мінімально перероблених продуктів з високим вмістом жиру також поставляються в комплекті з багатьма важливими мікроелементами, від вітамінів і мінералів до антиоксидантів, які допомагають вам залишатись в хорошій формі. Такого набору не отримати від насичених цукром, обезжирених занадто перероблених продуктів. Наприклад: багато досліджень виявили, що коли люди зменшують кількість жиру, вони зазвичай заміщують його цукром або вуглеводами, обидва з яких можуть мати катастрофічні наслідки, підвищуючи ризик захворювання діабетом.
Яйця
Нове дослідження показало, що на рівень холестерину в нашому організмі впливають види жирів, присутні в харчуванні, а не кількість вживаного холестерину.
Коли справа доходить до яєць, здається, що інформація про них дещо непослідовна і нецілісна. Багато хто вживає виключно яєчні білки через те, що ходять чутки про те, що жовтки містять занадто багато холестерину і підвищують ризик серцево-судинних захворювань, що, як нещодавно виявили вчені, насправді не так.
Насправді, споживання білків і жовтків може допомогти утримати вас в формі. Жовток містить поживну речовину (холін), яка посилює метаболізм і вимикає жирові гени, що сприяють відкладанню жиру на животі. До всього цього, жовтки містять поживні речовини (включаючи білок, вітаміни В12 та D, фолієву кислоту та рибофлавін), які можуть знизити ризик серцевих захворювань.
Червоне вино
Протягом досить довгого часу вважалося, що весь алкоголь однаковий – це просто порожні калорії, сповнені цукру. Проте, як було доведено численними дослідженнями, у помірних обсягах червоне вино насправді може запропонувати деякі значні переваги для здоров'я через високий рівень антиоксидантів.
Випиваючи бокал вина від чотирьох до шести разів на тиждень, ви зможете збільшити тривалість життя та збільшити вміст "хорошого" (HDL) холестерину. Було показано, що інша сполука, що називається елгейновою кислотою, змінює спосіб вираження "жирових генів", покращуючи обмін речовин і уповільнюючи зростання існуючих та нових жирових клітин. Додаткові дослідження показують, що ще один здоровий антиоксидант у вині – ресвератрол - може допомогти подолати деякі негативні наслідки, пов'язані з недостатнім фізичним навантаженням. Сюди входять втрата м'язів та чутливість до вмісту цукру в крові. Крім цього, келих вина перед ліжком може заспокоїти вас і допомогти розслабитися після тривалого напруженого дня. Наприклад, колишня модель, а сьогодні одна з найуспішніших гравців в покер, Лів Борі неодноразово заявляла, що вона вважає, що келих вина перед сном – це чудовий спосіб розслабитися та врегулювати режим сну, що важливо як для підготовки до важливого конкурсу, так і для підтримання шкіри молодою та пружною. Крім Лів, серед відомих любителів вина можна також знайти Ріанну, Софію Вергару та навіть Drake. Любов до вина помістила Ріанну на обкладинки журналів декілька разів, коли її помітили з бокалом вина, який вона використовувала як модний аксесуар. Можливо, це навіть почало нову тенденцію. Софія Вергара помістила своє захоплення вином на абсолютно новий рівень, коли вона облаштувала винний погреб на 3000 пляшок у своєму будинку.
Масло
Масла та інших жирних молочних продуктів не варто боятися. Фактично, справжнє масло – це відмінне джерело жирних кислот, здатних підтримувати втрату ваги. Хоча більшість людей цього не знають, масло із сиром має багато переваг для здоров'я. Дуже важливо обрати правильне масло. Головне уникати низькокалорійного маргарину та спредів, які виготовлені з штучного транс-жиру – було доведено, що вони були безпосередньо пов'язані зі збільшенням маси тіла і накопиченням жиру в кишечнику.
Кава
Кава не тільки додає енергії, але також має багато переваг для здоров'я, серед яких підвищення обміну речовин, спалювання жиру на животі та зменшення тривоги. Друга чашка кави за день може не тільки додати сил справитися з завалом на роботі, але й продовжити життя. Дослідження, опубліковані в журналі Circulation, показали, що ті, хто випиває від трьох до п'яти чашок кави мають більше шансів на довше та здоровіше життя. Вчені також виявили зворотний зв'язок між споживанням кави та діабетом 2 типу. У роботі дослідники пояснили, що унікальне поєднання сполук та поживних речовин java роблять каву корисною для здоров’я.
20.11.2018 14:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter