• 0

Обираємо чоловічий ремінь

Традиційно чоловіча мода доволі консервативна. Тому чоловікам не лишається нічого іншого, як підкреслювати свою власну індивідуальність за допомогою традиційних речей. Зокрема, годинника, краватки, окулярів, портфелю чи ременю. Отже, яскравий чоловічий образ можна створити за допомогою окремих яскравих деталей.

Так, чоловічий ремінь – це обов’язковий елемент гардеробу будь-якого чоловіка (тут детальніше на цю тему). Різновидів чоловічих ременів надзвичайно багато. Вони можуть бути зі шкіри та тканини, кольорові та в один колір, широкі й тонкі, з великою бляшкою та з малою.

В утилітарному значенні завдання чоловічого ременя – підтримувати брюки. Однак одночасно ремінь для чоловіка можна зробити модним аксесуаром, який підкреслює його індивідуальність. Які ж існують критерії під час вибору ременя для чоловіків?

Чоловічі ремені завжди мають доволі стримані кольори. При цьому в них – чіткі лінії та міцна фурнітура. У свою чергу, ремінь може бути зроблений з тонких шкіряних смужок, із замши, з тисненням, комбінований – зі шкіри й текстилю тощо.

Обов’язково чоловічій ремінь має бути міцним, на місці згину – більш пружний.

Класичний чоловічій ремінь не повинен бути завширшки 3-4 сантиметри. Проте останнім часом і тут можуть бути коливання. Ширина може бути як менше, так і більше. Дизайн чоловічого ременя у порівнянні з жіночими буде відчутно лаконічнішим, а кольори – стриманішими.

Традиційними кольорами для чоловічого ременя залишаються темно-коричневий, чорний, темно-синій або темно-червоний. Нерідко можна побачити різнокольорові плетені ремені. Ну і, звісно, застібається чоловічий ремінь зліва направо. Вільний кінчик ременя – з правого боку від пряжки.

Як ми вже згадували, чоловічі ремені поділяються на класичні (їх вдягають під костюми) та ремені в стилі кежуал. Вони вдягаються або під шорти, або під джинси.
Для того, щоб зберігати стильний вигляд, чоловікові краще мати в гардеробі одразу кілька ременів – на будь-який випадок. Класичний ремінь повинен поєднуватися по кольору й зовні з черевиками та портфелем. У випадку, коли ви вдягнули костюм, ремінь не повинен привертати до себе зайвої уваги.

Оптимальну довжину чоловічого ременя обираємо так: до ширини в талії слід додати 15-20 сантиметрів. Отже, запас має бути не більше, ніж 20 сантиметрів. При цьому ремінь має застібатися на третю дірку. Якщо ваш ремінь буде довше чи коротше – це буде несмак.
28.10.2018 11:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter