• 0

Справжній смак італійської піци

Піца - одна з найсмачніших і найпопулярніших страв італійців. Поспілкуємося про те, в чому відмінність італійської піци від інших. Італійська піца - це вишукана страва, яка в Італії, практично щодня, готує кожна господиня. Італійські ресторани по всьому світу за межами Італії, також пропонують покуштувати улюблену страву в різних варіантах. За старовинним традиційним рецептом піца є тонким коржем із сиром і томатами. В справжньої італійської піци обов'язково повинні бути присутніми томати. Томати стали додавати на початку 16 століття, коли і придумали назву цієї страви. У справжньої італійської піци є ще досить важлива особливість, а саме, тісто не розгортають качалкою, а підкидають вгору, обертаючи. Таким чином виходить особливий смак тіста.

Справжній Італійський кухар перед відправкою тіста в піч, рясно змащує його томатним соусом. Після певного часу запікання, тісто дістається і посипається сиром і оливковою олією. А вже після випікання викладають зелень і начинку.

Кращі італійські ресторани завжди подають тільки гарячу піцу на дошці. Тільки так можна відчути вишуканий смак справжньої італійської піци. Так приємно спробувати тонку, чудову, з ароматною начинкою, піцу, яка просто розтане у вас в роті. А як неймовірно ніжно тягнеться ніжний сир. Залежно від складу піца може бути як закускою, так і другою стравою або десертом. На перший погляд приготування піци може здатися справою простою, але насправді це далеко не так. Секрет приготування справжньої італійської піци полягає не тільки в тому, що інгредієнти відмінної якості і свіжі, але і в тому, що всі італійці - чудові кухарі, які вчаться готувати ще з дитинства.

Не можна зрозуміти дух Італії, що не покуштувавши кілька шматочків справжньої італійської піци

Шматочок піци - на здоров'я?


Не сказати, щоб піцу відносили до фастфуду (найімовірніше, на бігу ми перехопимо здобу з найближчої кулінарії), але і про користь цих апетитних коржів говорять нечасто. А дарма: американські вчені, наприклад, наполягають, що піца корисна.

Не «молодильні яблучка», але ефект схожий

Пшеничне борошно, на основі якого найчастіше замішується тісто для піци, містить масу корисних компонентів, серед яких висівки і поживна тканина насіння рослин (кажучи розумною мовою, ендосперм). З такими складовими не страшно ніяке утворення вільних радикалів або окислення молекул ДНК, ліпідів і ензимів. Звичайно, все не зовсім просто: протиокислювальні властивості «працюють» тільки в разі, якщо температура приготування піци перевищує 300 ° C.

Відчувайте користь шкірою

Тому що джерело білка у вигляді дріжджового тіста неодмінно відіб'ється на ній найкращим чином. Ви тільки подумайте, що це означає: шматочок піци поповнить перелік амінокислот, потрібних вашому організму, а значить, підвищить імунітет і поліпшить роботу шлунково-кишкового тракту! Ніяких домислів - ми наводимо думку вчених.

Запорука здоров'я по-італійськи: піца як мінімум двічі в тиждень


Такий нехитрий рецепт диктують італійські лікарі тим, хто прагне попередити інфаркт. Єдине застереження: піци повинні бути з помідорами. Саме в цьому овочі міститься багато лікопіну - антиоксиданту, чия благотворна дія знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 60%!

До речі, уваги заслуговує і орегано, який піцайоло часто використовують як свіжим, так і у вигляді спецій. Одне з органічних сполук в його складі - з хитромудрою назвою карвакрол - позитивно впливає на чоловіче здоров'я і навіть перешкоджає виникненню раку. І на відміну від медикаментів з аналогічною дією орегано НЕмає побічних ефектів.

Втім (і це логічно), ступінь корисності піци безпосередньо залежить від вас: вибирайте нежирні продукти, додайте побільше овочів, стежте, щоб пропорції не перевищували розумні межі - і страва неодмінно піде вам на користь.

Автор статті: Доставка піци у Львові Smaki-maki http://smaki-maki.com/pizza/ - тут печуть піцу з любов’ю

08.10.2018 10:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter