• 0

Що повинен знати кожен покупець квартири від забудовника

Сьогодні будівництво первинного житла в Україні розвивається активними темпами. Але не всі покупці знають, про що питати у відділі продажів або на що звертати увагу, щоб бути впевненим у надійності забудовника і надійності своїх вкладень.

Павло Брєвнов, директор ПБК-Стройтрейд, вважає, що будь-який забудовник, що поважає себе і своїх покупців, буде вести відкриту політику щодо дозвільних документів:
Що повинен знати кожен покупець квартири від забудовника

- Багато моїх друзів зверталося до мене за порадою про те, як перевірити забудовника, убезпечити себе, які документи повинні бути у будівельній компанії для проведення робіт? І мене завжди обурював момент " змушення "," прохання " їх показати. Можливо, нас навчив досвід спілкування з власниками бізнесу, тому ми максимально відкриті і завжди готові до діалогу з покупцями ЖК “Дніпровські мрії“.

Ось його поради всім, хто збирається купувати квартиру від забудовника в Україні:

1. Запитуйте все про землю - якщо вона куплена, то реєстрація права власності на землю і договір купівлі-продажу. Якщо в оренді, то договір оренди земельної ділянки та виписку з Державного реєстру прав на нерухоме майно. Звертайте увагу на термін оренди - договір оренди повинен закінчуватися значно пізніше термінів будівництва, а не на наступний рік.

2. Звіряйте, чи відповідає цільове призначення земельної ділянки будівництва багатоквартирного будинку. Кадастровий номер можна отримати з Публічної кадастрової карти України.

3. Перевіряйте документи на будівництво. Обов'язково дивіться на ліцензію з додатком. У додатку ви побачите що саме ця організація може будувати.

Запитайте про дозвіл або декларацію на дозвіл будівництва.

Декларація застосовується для I-III категорій складності, дозвіл для IV-V категорій відповідно. Для прикладу: I категорія застосовується для будівництва гаражів, сараїв, II - будівництва житлових будинків на 50 осіб, III - будівництва багатоповерхових будинків від 50 до 300 жителів. А ось IV - розрахована на проживання понад 300 осіб, V - від 400 осіб.

Дивіться на адресу, чи відповідає вона зазначеній в документах (якщо адреса будинку, для прикладу, 11 1, а будуються 2 будинки, то де документи на другий будинок). Якщо адреса змінена, то чи є у забудовників відповідний документ. Зверніть увагу на сертифікат проектної організації об'єкта з зазначенням кваліфікації архітекторів та інженерів.

Достовірність цих документів перевіряється на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

4. Перевірте, чи не має ця організація обмежень в своїй діяльності в Єдиному реєстрі судових рішень. До реєстру вносяться всі рішення судів України у цивільних, адміністративних, господарських справах, справах про адміністративні правопорушення і кримінальних процесах.

Ознайомитися з необхідними документами ТОВ "ПБК-Стройтрейд" можна на офіційному сайті ЖК "Дніпровські мрії" http://dniprovskimrii.com в розділі "Про забудовника".
Що повинен знати кожен покупець квартири від забудовника

Спілкуючись з представниками забудовника, намагайтеся отримати у них якомога більше інформації про них самих і подивитися на відгуки тих клієнтів, що вже купили нерухомість або яким ця компанія надавала свої послуги. Подивіться особисто, на якій стадії перебуває будівництво комплексу зараз та як можна моніторити процес. Запитуйте коли можна буде заселитися в готову квартиру, звіряйте інформацію з паспортом об'єкта і будьте реалістами, звіряйте з тим, що бачите. Обов'язково візьміть почитати зразок договору з собою, щоб ознайомитися вдома або ж, якщо у вас є сумніви, показати юристу. Надійний забудовник обов'язково надасть потенційному клієнту доступ до даних, які йому потрібні, так як не має причини щось приховувати. Інвестуйте в перспективну нерухомість в улюбленому районі вашого міста - і ваша інвестиція повернеться вам багато разів.
26.04.2018 11:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter