• 0

Робота у Польщі без посередників

Багато з тих, хто вже працевлаштувався на теренах західного сусіда України, знають, наскільки важливо знайти місце з гідною заробітною платою. Саме через це наш співвітчизники нерідко звертаються до посередників. Та різні фірми більше дбають про власний добробут та усіляко намагаються нажитися на чесних заробітчанах. Ті, хто вже має досвід роботи за кордоном, радять не довіряти такому способу працевлаштування і кажуть, що робота в Польщі без посередників є найвигіднішим варіантом.


Що потрібно для офіційного працевлаштування без сторонньої допомоги?


Мрія кожного українця – висока зарплатня та адекватний рівень життя. На жаль, адекватні компанії, які нібито допомагають знайти найкращі вакансії, можна перелічити по пальцях. Так, спроба зібрати певну документацію для виїзду за кордон може бути пов’язаною із безліччю витрат, які потрібні не для забезпечення вам хороших умов і швидкого влаштування за вакансією, а тільки через бажання посередника збагатитися за чужий кошт. Тож, аби не витрачати ще не зароблені гроші, треба:



  • Ретельно вивчити польський ринок праці.

  • Визначитися із посадою, яку хочеться зайняти.

  • Проаналізувати сайти, щоб зрозуміти де той омріяний роботодавець, який пропонує кращі гроші за працю.

  • Скласти перелік документів, які необхідні для виїзду за кордон та подальшого працевлаштування.


Найголовніше, що стосується останнього пункту, робітникові знадобиться для влаштування на офіційній основі, - це дозвіл. Він передбачає можливість виконувати трудову діяльність на території Польщі постійно або тимчасово. Посередники інколи вимагають чималі кошти за допомогу в оформленні цього документу, тож краще витратити більше часу, але зробити все самостійно.


Куди реально влаштуватися самому?


Не покладаючись на досвід та високооплачувані послуги спеціалістів, теж реально знайти хороше місце для постійного заробітку. Популярними є варіанти не тільки для тимчасового, а ще й для постійного влаштування після оформлення візи на 3 роки. Молодь частіше за інших, аби не зробити помилок при пошуку вакансії, звертається до фірм-помічників, та все можна зробити самостійно і безкоштовно. У Польщі затребувані:



  • Вантажники.

  • Офіціанти.

  • Сезонні робітники.


Це ті професії, де усьому вчать на місці, тобто не потрібні особливі знання, а тим більш і спеціальна освіта. Є і посади, що потребують від заробітчанина досвіду: водії, лікарі, сантехніки. Ці та багато інших вакансій чекають саме на вас.

12.04.2018 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter