• 0

Кирило Кімакович зібрав молодих митців в Таор Карпати

Кирило Кімакович, відомий своєю підтримкою молодих спортсменів, не обмежується лише цим напрямком. Творчий розвиток, пошук молодих та перспективних талантів, самовдосконалення та професійні успіхи – все це невід’ємні складові гармонійного розвитку сучасної людини.


Саме така мета унікального та нового для України проекту – літературної резиденції, що відбувалася протягом березня-квітня на комплексі Таор Карпати у мальовничому Прикарпатті, поблизу курортного містечка Східниця.


За сприяння Кирила Кімаковича, літератори, журналісти, перекладачі та культурні менеджери, що пройшли конкурсний відбір, мали змогу проживати разом із видатними діячами, обмінюючись досвідом, спілкуючись, практикуючись та пізнаючи щось нове.


Шестеро почесних гостей, а також четверо учасників, відібраних професійним журі на основі їх проектів, жили та харчувалися на території комплексу. Окрім того, їм повністю компенсували транспортні витрати. Під резиденцію відведено окремий комфортабельний котедж, де так зручно і приємно проводити час разом.


Серед почесних гостей резиденції були відомі автори та діячі:




  • Юрій Винничук. Признаний в усьому світі літератор, твори якого перекладені на десятки мов та визнані шедеврами у Німеччині. Автор романів «Танго смерті», «Мальва Ланда», «Цензор снів» та «Аптекар».




  • Андрій Любка. Справжня подія в сучасній українській літературі. Автор гостросоціального роману «Карбід», автор численних поетичних збірок, перекладач та публіцист.




  • Ірина Вікирчак. Опікується численними літературними проектами, керівник Бюро програми ЄС «Креативна Європа», директор та засновниця міжнародного літературного фестивалю Meridian Czernowitz та фестивалю Intermezzo, а також – поетеса і успішний культменеджер.




Вони щедро ділилися власним досвідом, брали участь у літературних зустрічах з гостями комплексу і не тільки, а також мали можливість попрацювати над своїми творами та проектами у особливій творчій атмосфері, адже в буденному житті на це зазвичай не вистачає часу. Плідному та продуктивному дозвіллю сприяли і всі місцеві умови. Мальовнича природа Карпат, чисте повітря, кришталева вода, спокійна атмосфера, затишний будинок – все це наче створене для творчого натхнення та народження нових проектів.


Основним та єдиним завданням для конкурсного відбору було створення власного авторського проекту обсягом від 5 тисяч символів. Головні напрямки – література, художній переклад, культурний менеджмент чи художній репортаж.


Мистецька резиденція – формат, популярний в усьому світі. Мета Кирила Кімаковича та всіх, хто долучився до організації, – відкрити цей формат для України та своїм прикладом показати, як кожен з нас може долучитись до розвитку країни через розвиток її молодих талантів.

31.05.2017 17:18
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter