• 0

Багатоманітність видів кави Лавацца (Lavazza)


Італійська кава Lavazza визнана найкращим ароматним та оригінальним напоєм. Дуже часто можна почути фразу - "Люблю каву Lavazza"! Особливість Лавацца – це мікс в одній упаковці зерен декількох сортів, привезених із різних куточків планети, з подальшим спеціальним обсмаженням. Такий спосіб приготування напою одразу ж знайшов своїх прихильників, забеспечивши популярність продукції і сьогодні. Історія торгової марки  Lavazza починається в 19 столітті, коли в Турині дрібний торговець Луїджі Лавацца викуповує невелику крамницю. Зареєструвавши через рік бренд, він починає змішувати й обсмажувати різноманітні сорти кави, а потім упаковувати отриманий продукт у пергамент. На цей час споживачу ніхто не зміг запропонувати унікальнішого товару. Це забезпечило швидке перетворення невеликої бакалійної крамниці на велику компанію, розквіт якої припадає на повоєнний період. Смерть засновника компанії в 1949 р. не вплинула на ведення бізнесу, і сьогодні Lavazza – найбільший світовий виробник найпопулярнішого напою. Споживачам пропонується безліч видів кави з купажем, що відрізняється співвідношенням різних видів зерен.


Види кави Lavazza


Характеристика видів кави Lavazza залежить від співвідношення сортів зерен, що входять до їхнього складу. Це забезпечує різноманітний смак і аромат:



  • Qualita Oro - це класичний варіант традиційної італійської кави, який містить зерна бразильської арабіки середнього ступеня обсмаження. Його відрізняє м’який смак із медовим відтінком і доволі сильний аромат;

  • для приготування капучино та лате використовують Pienaroma з низьким вмістом кофеїну і дещо незвичним кислуватим смаком. До його складу входить лише висококласна арабіка;

  • кава Espresso підібрана так, що ідеально підходить для варіння еспресо. Цей вид, а також iTierra, що має шоколадний смак і щільну пінку, складаються з арабіки;

  • для кавоварок використовують вид Filtro Classic, створений із південноамериканської та африканської арабіки. Характерна особливість напою – квітковий аромат та пряний присмак;

  • Top Class – відома гіркувата кава Lavazza - суміш робусти й арабіки. Вважається еталоном італійського кавоваріння, а отримують його через середнє обсмажування;

  • Bella Crema – суміш бразильської й американської арабіки, що дає напій із карамельно-ванільним присмаком і дуже щільною пінкою;

  • Espresso Grand готують як у джезві, так і в електричній кавоварці. Напій виходить густим і міцним, із незвичайним ароматом шоколаду;

  • один із найяскравіших і найкращих купажів арабіки – кава Gold Selection. Їй властивий вершково-молочний смак, а також стійкий і насичений аромат;

  • не менш популярна й органічна кава Super Gusto, отримана без застосування хімічних речовин.


Виробник також представляє і спеціальні капсули для сучасних кавомашин. Складно перерахувати всі види кави Lavazza - їхній асортимент надзвичайно широкий. Відрізняються сорти також і помелом. Він може бути дрібним (Espresso), середнім (Qualita Oro) і великим (Gran Riserva). Як же правильно приготувати каву Lavazza, щоб зберегти її дивовижний смак? Найпоширеніший спосіб – еспресо, зварений у кавоварці "мока". Ще один із традиційних італійських методів приготування напою передбачає використання лише молока, а цукор до нього подають окремо. Freddo також дуже шанований італійцями. Щоб отримати його, до охолодженої кави додають молоко, вершки, цукор та інтенсивно збивають. Подають у високих красивих келихах, насипавши заздалегідь лід.

21.06.2016 15:31
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter