• 0

Хто має реальні шанси працевлаштуватися за кордоном:рейтинг професій

Доступна робота за кордономПрацевлаштування в інших країнах приваблює українців в багатьох моментах, починаючи від престижності і закінчуючи заробітною платою. Декого цікавить лише фінансова сторона такої можливості. Тому на пропозиції з обіцяними високими оплатами відгукуються чимало наших співвітчизників.



Чому на роботу запрошують іноземців?

Перш за все слід відмітити, що кожна країна має власні трудові ресурси. Тому необхідні кадри спочатку шукають на внутрішньому ринку праці. Якщо роботодавець запрошує на роботу іноземців, значить на те є певні причини. Найчастіше інші країни пропонують працевлаштування через фінансову вигоду. Так, враховуючи вартість внутрішньої робочої сили, деяким роботодавцям дешевше найняти іноземця. Друга причина, по якій інші країни пропонують працевлаштування, – нестача спеціалістів певного профілю.



Рейтинг найбільш затребуваних професій

В першу чергу по всьому світу ціняться висококваліфіковані працівники. Великі шанси працевлаштуватися за кордоном мають професіонали високого класу і спеціалісти, діяльність яких підтримує держава. Так, для програмістів та інших фахівців, які працюють в напрямку інформаційних технологій, завжди знайдеться робота в Англії. Країна охоче приймає таких спеціалістів, не залежно від того де вони здобували освіту. Деякі фірми навіть приїжджають в Україну для відбору перспективних кадрів.

Великим попитом на міжнародному ринку праці користуються менеджери з продажу і спеціалісти по маркетингу та рекламі. Однак, щоб попасти на таку роботу потрібно пройти серйозний відбір, мати неабиякі навики в цій діяльності і добре володіти мовою країни, яка пропонує такі вакансії. Хто проходить конкурс, може заробляти чималі суми.

На третьому місці по популярності стоїть некваліфікована праця. У більшості країн затребуваними є прибиральниці, домогосподарки, няньки, доглядальниці. Багато таких вакансій пропонують країни-учасниці ЄС. Одним із найкращих варіантів для українців вважається робота в Німеччині. Навіть без знання мови можна влаштуватися покоївкою чи прибиральницею з безкоштовним проживанням. Однак в більшості випадків прийдеться працювати ненормований робочий час з одним вихідним на тиждень.

Четверту позицію рейтингу найбільш затребуваних професій займають сезонні сільськогосподарські роботи. Багато таких вакансій можна знайти в сонячних країнах. Наприклад, на Кіпрі чи в Греції круглий рік можна працювати на фруктових чи овочевих господарствах. Серед українців найбільш популярною являється сезонна робота в Польщі.

Описаний рейтинг професій не означає, що люди інших спеціальностей на мають шансів працевлаштуватися за кордоном. Насправді в кожній країні бракує фахівців певного напряму. Наприклад, в ЮАР не вистачає фотографів. Тому перш ніж погоджуватися на будь-яку роботу, слід ознайомитися зі всіма пропозиціями роботодавців. Можливо, вдасться відшукати роботу за фахом.


23.07.2015 09:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter