• 0

Українські стабілізатори

Проблема не якісної напруги в наших електромережах кожного дня стає все острішою. Як наслідок — зростає попит на прилади, здатні вирішити цю проблему: стабілізатори напруги. Приємна новина - можна придбати стабілізатори напруги не тільки китайського виробництва, а й наші — українські, відчізняні. До речі, стабілізатори українського виробництва найчастіше йдуть високго класу — симісторні. Якщо Вам цікаво дізнатися більше технічной інформації про стабілізатори - є багато спеціалізованих статей на цю тему.


Беззаперечний лідер українського ринка — Укртехнологія, які виробляються з 2000 року. Найпопулярніша модель - Норма 9000. Це стабілізатор вольтодобавочного типу. Він складається з автотрансформатору, контроллеру напруги і тірісторних ключів. Зміни амплітуди вхідної напруги відслідковує контроллер і за потреби перемикає силові ключі, за рахунок чого підтримується стабільна вихідна напруга трансформатора. Якщо напруга на виході перевищіть допустимі ліміти — контроллер вимикне усі силові ключі та знеструмить навантаження. Після повернення до нормального рівня струм автоматично увімкнеться. Тепловий захист вмикається при досягненні температури в сто п'ять градусів.


Взагалі Укртехнологія серії Норма використовують в сітях з напругою 220В. Ці устройства не змінюють сінусоідальну форму вхідного сигналу. Працюють вони з діапазоном напруги від 138 В до 250 В. Якщо виникає потреба — можна скористатися режимом “Транзит” - тобто вхідна напруга подається на вихід без стабілізації. Якщо напруга на вході перевищить 265 В стабілізатор вимикне всі електроприлади від мережі електропостачання. Швидкість реакції на зміни входної напруги становить 20 мс, чого достатньо для стабільної работи будь-яких електроприладів. Діапазон робочої температури становить від -20 °C до 40 °C. Рівень шуму - 40 Дб, що в принципі може чинити деякий дискомфорт. Тому рекомендується встановлювати стабілізатори в приміщеннях, які не використовують для сну. Корпус Укртехнології виконаний з металу. Ще одним плюсом цих стабілізаторів є можливість встановлення їх як на стіну, так і на підлогу. Укртехнологія має дісплей, на якому відображається вхідна напруга. Поруч розташовані кнопки меню.


Такий прилад забезпечить захист Вашої техніки від коливань напруги та забезпечить їй надійну роботу на протязі довгих років. Тож чи потрібен Вам стабілізатор, чи ні — рішення за Вами!

16.10.2014 09:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter