• 0

Вузи оприлюднили правила прийому на своїх сайтах

Більшість вищих навчальних закладів країни оприлюднили власні правила прийому, за якими вони організовуватимуть прийом абітурієнтів під час вступної кампанії 2013 року.
Оприлюднення правил прийому кожного вищого навчального закладу в Інтернет відбувається на виконання вимог Умов прийому до вищих навчальних закладів та з метою інформування вступників з особливостями проведення вступної кампанії навчальним закладом влітку 2013 року.
Правила прийому до кожного вищого навчального закладу містять основні показники вступної кампанії, зокрема перелік напрямів підготовки, порядок і строки прийому заяв, порядок проведення вступних екзаменів, порядок обчислення конкурсного бала вступника, перелік конкурсних предметів за спеціальностями із зазначенням профільних предметів, з яких вступники подаватимуть сертифікати ЗНО тощо.
Необхідно зазначити, що більшість вищих навчальних закладів, підпорядкованих Міносвіти, виконало вимоги нормативних документів та прохання профільного відомства в частині оприлюднення правил прийому на своїх веб-сайтах.
Станом на 19 грудня близько 80 % вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації, що мають власні сайти, оприлюднили правила прийому в мережі. Також зазначимо, що в країні є навчальні заклади, які не мають власної сторінки в Інтернет.
З умовами прийому до вищих навчальних закладів за регіонами можна ознайомитися у розділі Умови вступу до ВНЗ.
Нагадаємо, що приймальні комісії вузів розпочнуть прийом документів від абітурієнтів 1 липня, цьому передуватиме проведення зовнішнього незалежного оцінювання, реєстрація для участі в якому розпочнеться вже 4 січня.
Абітурієнти зможуть подавати до вищих навчальних закладів сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, що будуть видані у 2013 році, або вже видані впродовж п'яти попередніх років, починаючи з 2008-го.
Ті вступники, які здобули повну загальну середню освіту в 2007 році або раніше, матимуть право брати участь у конкурсі або за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів.
UBR
20.12.2012 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter