Мені б гроші та харчі хороші...

ЗМІ вже оприлюднювали прізвища 64 депутатів новообраної Черкаської обласної ради. До нового складу обласного парламенту пройшли представники 6 політичних сил: “Черкащани” – 21,21%; “Слуга народу” – 14,49%; “За майбутнє” – 13,64%; “Європейська солідарність” – 10,64%; “Батьківщина” – 7,68%; ОПЗЖ – 6,29%.

Серед цієї депутатської каденції є різні люди: достойні та прикольні, чесні й дуже чесні, принципові й – принциповіше не буває.
Мені б гроші та харчі хороші...

Інтелектуальну складову депутатського корпусу надзвичайно підсилить дружина чинного поки що мера Черкас – Валерія Бондаренко. Майстер несподіваних ескапад та оригінальних імпровізацій, що йдуть всупереч формальній логіці, Валерія ще й заспівати здатна. Так що про спокійний сон на депутатській «гальорці» можна забути…

Таке саме захоплення викликає і височенна постать «черкащанина» Олега Петренка. Ще кілька років тому, покидаючи фракцію БПП у Верховній Раді, Петренко обіцяв виборцям, що для нього, як для кожного українського націоналіста – Україна понад усе. Тому він «разом зі своїми побратимами» (читай – партією «Національний корпус») хоче пройти шлях, куди б він його не привів – «до вершини влади або до тюрем чи заслання». Заслання очікувано не буде, бо мужній Петренко комфортно влаштувався в регіональному олігархічному проекті. З «побратимами» воно якось виявилося не дуже комфортно…
Мені б гроші та харчі хороші...

Можна ще посміхнутися «перитіканню» Анатолія Яріша (екс-голови Черкаської РДА та депутата облради попереднього скликання від БПП) – до Слуг народу.
Але традиційно найбільший політичний «нєжданчік» утнув екс-голова Черкаської облради та Черкаської ОДА Олександр Вельбівець. Він обраний депутатом … від партії «За майбутнє». За 5 останніх років – це друге сальто через голову у виконанні набожного Вельбівця, під час яких він примудряється перевзутися у повітрі – на льоту.

Нагадаємо, що до 2014 року Олександр Вельбівець – член Партії регіонів, очолював Лисянську районну організацію ПР. Займався організацією та підвезенням людей на Антимайдан восени 2013 року – під час Революції гідності.

Приховавши цей факт восени 2015 року від колег по обласній раді, Вельбівець в грудні 2015 року обирається головою Черкаської облради від блоку Петра Порошенка (на той час – підкресленого антагоніста ПР). Далі – більше. У листопаді 2018 року Порошенко призначає Олександра Вельбівця головою Черкаської ОДА. Як члена БПП…
Мені б гроші та харчі хороші...

І ось в листопаді 2020-го Вельбівець – вдруге депутат облради від «За майбаху». Політичного проекту чи не найвпливовішого на даний час українського олігарха Ігоря Коломойського – персонального ворога Петра Порошенка.

Звісно, ніякої трансформації політичних поглядів у Вельбівця не сталося. І в 2013-му, будучи регіоналом, і в 2015-му, перетворившись на бепепешника, і зараз, сівши в салон «майбаху», Олександр Іванович був і є членом незареєстрованої, але наймасовішої в Україні партії «Мені б гроші та харчі хороші…». Черговий партквиток у кишені – просто зміна перепустки.

Ну, з Богом, Івановичу! А з ним, як відомо, у Вельбівця – прямий зв’язок…

Кіндрат Булавін
19.11.2020 17:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter