Віртуози дуркування

Два провідних «майбахівці» Черкащини – Антон Яценко та Анатолій Бондаренко – ведуть запеклу боротьбу за контроль над Черкасами та Уманню. В обох містах команди «майбахівців» поводяться майже дзеркально.

В Умані за крісло мера бореться висуванка Яценка - Ірина Плетньова. Минулого тижня міська ТВК спочатку зареєструвала кандидатами в міські голови тезок чинного мера Олександра Цебрія - ще двох «олександрів цебріїв» ( фальшиві «цебрії» проживають в інших регіонах України та влітку змінили прізвище та ім’я). А 26 вересня, вже для вірності, ТВК відмовилася реєструвати кандидатом справжнього Цебрія, котрий поки що мер, і котрий публічно називає Яценка «цинічним покидьком».
Віртуози дуркування

У Черкасах зовні застосований той самий прийом. 24 вересня, в останній день реєстрації, Черкаська міська ТВК прийняла документи у двійників черкаського мера - Анатолія Андрійовича Бондаренка та Антона Владиславовича Бондаренка.

На перший погляд, проти мера Бондаренка опоненти застосовують заяложені брудні технології, намагаючись збити «Боїнг» на злеті. Такої думки дотримується й сам «постраждалий», який, коментуючи підступність конкурентів, заявив, що «… наша команда впевненно перемагає ще у першому турі. І ніякі двійники та брудні технології цьому не завадять. Бо все що розповідають мої опоненти, про неякісний асфальт, про перевірки – це суцільна брехня…»

Але на другий, більш вдумливий, - Бондаренко банально стрясає інформпростір, воліючи воювати з удаваними загрозами, аби тільки не говорити про серйозні теми, які є для нього далеко не такими невинними.

Двійниками в Черкасах хто тільки не бавився. Наприклад, «папєрєднік» Бондаренка – Сергій Одарич- якось упродовж цілої передвиборчої кампанії в 2012 році за допомогою войовничої місцевої ТРК, яка йому ж на той час належала, ганявся по відомчим гуртожиткам міста за іншим «сергієм одаричем». Той теж мав нахабство зареєструватись кандидатом у мери Черкас. У підсумку маленький «одарич» завоював якийсь там 0,0008 відсотка голосів. Але команда «великого» Одарича добряче поексплуатувала тоді тему удаваної «підступності» опонентів…

А от про ще в жодному разі не хоче говорити Бондаренко зараз, так це про перевірки. Адже лише зовні міська рада Черкас і її виконавчий комітет – візитівка місцевого самоврядування центральної України. Реально це бастіон, за мурами якого від перевіряльників обороняється інформація про те, куди йдуть кошти бюджету Черкас.

Безпрецедентна штука: понад три місяці Держаудитслужба не може витребувати документи для перевірки у Департамента освіти та гуманітарної політики й Департамента архітектури та містобудування.

Офіційні повідомлення з Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області неможливо читати без брому.

20 липня 2020 року: «…міський голова Анатолій Бондаренко неодноразово у своїх відеозверненнях та на виробничих нарадах, починаючи ще з 22 червня, запевняв про те, що «ми відкриті до фінансової перевірки», «нам немає чого приховувати», «ми законослухняні громадяни», «перевірка працює спокійно», «ми допускаємо до перевірки», зазначені департаменти, які, зокрема, серед підрозділів міської ради використали найбільші обсяги фінансових ресурсів міського бюджету, станом на сьогодні досі не надали можливості перевірити їх діяльність та використання коштів.
Віртуози дуркування

Директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов не допускає ревізорів до ревізії, а директор Департаменту архітектури та містобудування Артур Савін не надає необхідних документів…
»
Віртуози дуркування

15 вересня 2020 року: «…Директор Департаменту Сергій Воронов 15 разів відмовлявся отримувати під розписку направлення і програму ревізії, не допускав посадових осіб органу державного фінансового контролю до проведення ревізії, мотивуючи свої дії різними надуманими причинами. Працівники Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області (далі- Управління) склали 15 актів про неможливість проведення ревізії та вручили їх примірники через канцелярію Департаменту…Неодноразові звернення Держаудитслужби до Анатолія Бондаренка щодо сприяння у проведенні ревізій (позаяк департаменти йому підконтрольні підзвітні, а директори департаментів безпосередньо йому підпорядковані) залишаються без жодного реагування міського голови…»
Віртуози дуркування

Тому Бондаренку конче потрібно наповнювати інформпростір просторікуванням про двійників, і, дивлячись чесними очима в селфі-палку, повторювати «ви всьо врьотє». У той час його вірні Савін та Воронов з останніх сил «тримають редути» перед ревізорами.
Ну, віртуози дуркування…

Олександр Арабач
27.09.2020 13:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter