П'ять причин, через які Боднар має піти

Роман Боднар пропрацював головою Черкаської ОДА понад 9 місяців. Але вже в найближчі години Указ про його звільнення буде офіційно оприлюднений на сайті Президента України.

Спробуємо стисло сформулювати – чому Офіс Зеленського міняє коней на переправі за 2 місяці до місцевих виборів. Як на мене, є 5-ть серйозних причин.
П'ять причин, через які Боднар має піти

1. Конфронтація між Президентом України та мером Черкас не зменшується. У таких умовах представником Президента в області має бути людина, яка б жорсткіше відстоювала інтереси Зеленського. Боднар очевидно на таку роль не підходить. Ані ментально, ані за складом характеру. Сергій Сергійчук, судячи з окремих епізодів його роботи в СБУ, володіє ширшим інструментарієм боротьби з «ворогами». Що ж до репутаційних плям в його біографії (читати тут), то це класика управлінського «розводняку». Сергійчуку очевидно поставлено завдання стати реальною противагою мерові Черкас. З використанням всіх знань, умінь та навичок працівника спецслужби. Якщо щось піде не так, той, хто призначив Сергійчука, одразу «смикне за компромат».

2. Призначення Сергійчука – сигнал місцевим корумпованим елітам. Боднар спробував порушити питання незаконності забудов на узбережжі Дніпра. І одразу налаштував проти себе чимало місцевих авторитетів – формальних та неформальних. Призначення головою ОДА людини, яка має «стрьомну» нерухомість та землю – очевидний сигнал: «Хлопці, живіть спокійно, вас ніхто чіпати не збирається…»
П'ять причин, через які Боднар має піти

3. Президентська команда банально не має в Черкасах біль-менш авторитетних людей, на яких вона може спиратися. Вже третє призначення Зеленським головою Черкаської ОДА людини зі сторони – показове. Цим теж можна дорікнути, й небезпідставно, Боднару – чому не працював над об’єднанням відомих бізнесменів, науковців, освітян в так зване «пропрезидентське ядро»?

4. Класика управлінської поведінки, коли приїжджаєш керувати в незнайомий регіон: привести з собою потужну управлінську команду та вміло загравати з місцевими елітами. Такий от нехитрий баланс. Але Боднару не вдалося підібрати сильну команду: рівень його заступників залишає бажати кращого (двоє вже звільнилися). А стати своїм серед місцевих йому не вдалося. За таких умов губернатор-одинак може працювати тільки у випадку безумовної довіри Президента. Як бачимо, такої довіри до Боднара Президент не має…

5. Команда Зеленського шукає різні форми впливу на регіон, який хоч і підтримав Президента на виборах понад рік тому, але так і не став Зе-регіоном, живе за власними неписаними законами. Інтелігентний та не достатньо агресивний у відстоювання президентських позицій Боднар – не та людина, якої потребує політичний момент…

Геннадій Саприкін
27.08.2020 16:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter