На порозі грандіозного "шухеру"...

Завдячуючи телеканалу «Антена», всі охочі мали можливість подивитися, як минулої п’ятниці Черкаський виконком, повторно послабив умови карантину в обласному центрі. Зроблено це було демонстративно – за два дні до «загальноукраїнського пом’якшення». Під час засідання до учасників приєдналися голова ОДА Роман Боднар і його 1-й заступник Дмитро Ляшов.
На порозі грандіозного "шухеру"...

Усі, хто стежили за засіданням або дивилися запис, бачили: рівень особистісного несприйняття бонз місцевого самоврядування в Черкасах та керівників ОДА – високий. І річ навіть не в демарші БоТнара, який покинув засідання на знак протесту проти присутності на ньому БоДнара.

Обидві сторони демонстративно зневажають одна одну. Бондаренко і «свободівці» - з притаманним їм рівнем виховання. Боднар і Ляшов – зі зверхністю паничів, що завітали до псарні, де порпаються їхні кріпаки.

Відносини між мерами Черкас та головами ОДА з 1994 року й до сьогодні ніколи не були простими. Проте ніколи не виходили на такий рівень публічної конфронтаційності та неповаги. Це – «заслуга» обох сторін, які примудрилися побити глечики за неповні півроку.
На порозі грандіозного "шухеру"...

Пам’ятаймо, що карантин та коронавірус поки що не скасували місцевих виборів в жовтні 2020 року. І минулої п’ятниці всі досвідчені люди побачили, як вони протікатимуть не лише в Черкасах та області, а й у більшості регіонів України.

За результат віртуальної партії «Слуга народу» відповідатимуть «боднари». Тобто, голови ОДА, які працюють у регіонах у кращому випадку рік і мають складні стосунки з «бондаренками», мерами.

"Бондаренки", в свою чергу, не мають ніякого відношення ні до Президента, ні до його віртуальної політсили. За 5 років каденції вони реально «забуріли» - і від накопиченого досвіду, і від того, що всі їхні ризиковані оборудки зійшли їм з рук, давши можливість накопичити матеріальний ресурс. Кожен з них сьогодні – маленький «янукович», який, якщо пам’ятаєте, на питання: «Де візьмете гроші, Вікторе Федоровичу?» після нетривалих вагань відповідав безхитрісно: «Де, де… У тумбочці».

У Бондаренка сьогодні – своя тумбочка з ресурсом та букет супутніх «захворювань»: запаморочення від «успіхів» та борзость від безкарності. І що дуже важливо: «бондаренки» – на своїй території. І за останній рік вони добре зрозуміли – чого слід чекати від Зе-команди і особливо – їхніх представників на місцях.

А от Боднару й Ляшову – не позаздриш. Адмінресурсу – немає. Кандидатів від «Слуги…» треба підібрати в умовах, коли реально підбирати нема серед кого. Досвіду - обмаль, авторитет - суто фейсбучний, знання території – умовне, ворогів – стає все більше.

І над усім вищепереліченим – пандемія COVID-19, яка може ще «шарахнути» в непередбачуваний спосіб. І не раз…

Зе-команда на Черкащині менше ніж за півроку до виборів – на межі серйозного провалу. Задирати носа Боднару з Ляшовим нема з чого…

Денис Сирцов
12.05.2020 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter