Троє з Чернівців, один киянин та місцевий Карманнік

Отже, сьогодні Роман Боднар представив команду своїх заступників, яка працюватиме разом з ним у Черкаській ОДА. Команду черкаського губернатора нарешті сформовано. Через 7 (!!) місяців з дня інавгурації Володимира Зеленського. Подібна адміністративно-кадрова тяганина на Черкащині – безпрецедентна. «Ліфт» їде нагору ну дуже повільно…

Тепер щодо персоналій. У цілому, усі вони, крім Карманніка – під стать губернатору. Якщо Роман Боднар – людина з «нульовою» репутацією, і може розповідати про себе будь-які історії (перевірити все одно немає як), то його заступники – представники середньої управлінської ланки з вкрай низьким індексом цитування в публічному просторі.

Географічно Черкаською областю найближчим часом керуватимуть троє з Чернівців, один – киянин та місцевий Карманнік.

Перший заступник Боднара Юрій Швець понад 10 років працював спочатку керівником управління Держказначейства в місті Чернівці, потім – керівником обласного Держказначейства в Чернівецькій області. Згадок про нього в інформпросторі мало. Боднар вважає Швеця грамотним фахівцем з двома вищими освітами.
Троє з Чернівців, один киянин та місцевий Карманнік

Так само небагато інформації про другого земляка голови Черкаської ОДА – Юрія Лесюка. До цього Лесюк працював головним лікарем обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом у Чернівцях. Судячи з нечисленних згадок у буковинських ЗМІ, типовий медичний чиновник без будь-якого натяку на публічність.
Троє з Чернівців, один киянин та місцевий Карманнік

Екс-заступник начальника слідчого управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Юрій Безщасний (уродженець Смілянського району) відповідатиме за координацію правоохоронних органів, а «прогресивний управлінець з 15-річним досвідом» Роман Карманнік (єдиний в команді Боднара – черкаський) - за сферу регіонального розвитку.
Троє з Чернівців, один киянин та місцевий Карманнік

Незважаючи на обмаль інформації, кадровий вибір Офісу Президента і самого Боднара можна охарактеризувати так:

1) Для кожного з новопризначених робота в Черкаській ОДА – кадрове підвищення. Це має тішити самолюбство та стимулюватиме до того, щоб зарекомендувати себе з найкращого боку;

2) Всі заступники Боднара – не публічні фахівці, кожен - у своїй сфері. Це чи не ідеальна ситуація, коли на ключові посади в ОДА призначено не за партійними квотами, а виключно за професіональними ознаками;

3) У команді Боднара немає «смотрящіх» від «керуючої та спрямовуючої» в Черкаській області ОЗУ «Торпеди», що теж безпрецедентно для останніх 20-25 років. Щоправда, це ще зовсім не означає, що з часом з кимось з них не знайдуть спільної мови;

4) Очевидно, що кожний заступник голови Черкаської ОДА – персональний вибір Боднара, який в ОП лише узгодили;

5) У команді черкаського губернатора діятиме чітке розмежування обов’язків та сфер впливу. Публічною особою буде сам Боднар. Решта – робочі «конячки».

Добре, що в Офісі Зеленського черкаському губернатору довірили підібрати свою команду. І слід віддати належне – він зробив це системно.

Погано, що команда Боднара – люди з «нульовою репутацією» та нульовим рівнем впізнаваності .
Троє з Чернівців, один киянин та місцевий Карманнік

Поки що – все.

PS. Варто звернути увагу, що Боднар не має "комплексу Наполеона". Усі 4 заступники за зростом - вище за голову ОДА)

Геннадій Саприкін
24.12.2019 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter