Нерафіноване фарисейство

Нерафіноване фарисействоСкупа чоловіча сльоза зрадницькі витікає з ока після ознайомлення з першим інтерв’ю Олександра Вельбівця місцевим Інтернет-ЗМІ в ранзі голови ОДА. За відсутності професійних іміджмейкерів керівник області самотужки дебютував в ролі літописця-переписувача своєї трудової біографії.

Охочі прочитати інтерв’ю повністю можуть зробити це за посиланням. Для всіх, хто «в темі» - це нанаукова фантастика нашвидкоруч. Для переважної більшості читачів – одкровення державної людини.

Маніпуляції, до яких вдався Олександр Іванович, свідчать про те, що в цьому виді мистецтва йому ще є куди рости…

- Як відбувалося ваше призначення? – запитують журналісти.

- …Так само несподівано, як і для більшості черкащан… - відповідає Олександр Іванович.

Невже тим, хто минулого літа перетинався з особою, схожою на Вельбівця, і ця особа без упину теревенила, як після призначення губернатором він всім покаже «кузькіну мать» - примарилося?

Сумну історію про те, як «активіст помаранчевої революції» влітку 2010 року став «жертвою провокації дачі хабара» - взагалі неможливо читати без брому.

Голова ОДА завбачливо забув, що «провокатори» одразу отримали його щиросердні зізнання. На підставі цих зізнань в квітні 2012 року Жашківський районний суд засудив Вельбівця до 5 років позбавлення волі. Щоправда влітку 2012 року після апеляції вирок скасували, справу направили на додатковий розгляд, і на цьому – все…

Нагадаємо, що все це відбувалося при всевладді в Україні – Януковича, на Черкащині – Тулуба. І після того, як правоохоронці «забули» про епізод з хабарництвом Вельбівця, він виплив… в ролі функціонера Партії регіонів в рідному Лисянському районі. Звісно, про це Олександр Іванович так само в інтерв’ю не розповідає…

«Зараз я розцінюю це, як важкий життєвий досвід, хоча тоді був на межі емоційного зриву від відчаю, бо розумів, що мені протистоїть величезна, нещадна і потужна машина, з якою боротися практично неможливо, - без зайвої конкретики згадує Вельбівець. - Але все-таки вистачило сил і духу дійти до кінця…»

Тільки скромність заважає Вельбівцю закінчити цю зворушливу історію. А кінець має звучати так: щоб не мати проблем з цією «нещадною та потужною машиною», я став її гвинтиком. А коли в лютому 2014 року «машина зламалася», завбачливо «закотився».

Найкумедніший пасаж тексту – про матеріальні статки. На запитання «Ви багата людина?», Олександр Іванович мудро уникає конкретики.

- Особисто я дотримуюся принципу "Багатий не той, у кого багато грошей, а той, кому їх вистачає. Все, що у мене є – задекларовано, я живу за рівнем своїх доходів. У мене навіть немає власного автомобіля…

Нагадаємо, що цього літа тільки відпускних Вельбівець отримав під 400 тисяч гривень. І саме під нього нещодавно АТП «Черкаської облради» придбало елітну «тачку» вартістю 1 млн. грн.
Нерафіноване фарисейство

Майже весь текст - нерафіноване фарисейство. Правди від такого діяча не дочекаєшся. Однак є надія, що з часом хоча б фарисеїти навчиться більш вишукано…

Геннадій Саприкін
13.12.2018 19:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter