У щирій та невимушеній атмосфері

25 вересня для участі в урбаністичному форумі з обміну досвідом Urban Talks: Черкаси & Львів в обласному центрі побував лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий. Як інформує прес-служба Черкаської міськради, мер Львова у «щирій та невимушеній атмосфері» зустрівся з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Якщо хтось подумає, що Провінція в захваті від мера Львова Андрія Садового – той помиляється. Садовий – нудний європейський політик. Типовий для якоїсь там Австрії, Голандії чи Швеції. Вмілий маніпулятор, що здатен себе подати й продати кінцевому споживачеві – виборцю.

Однак дарма вчора мер Черкас Анатолій Бондаренко виблискував потилицею на фоні львівського колеги. Садовий – найгірший в Україні лакмусовий папірець для Бондаренка. На фоні Андрія Івановича з Бондаренка лізе суцільна Лисянка – неоковирна й клаповуха.
У щирій та невимушеній атмосфері
Усі фото - з офіційного сайту Черкаської міськради

Бачиш їх поряд, і все очевидно. Той, в окулярах, може годинами тримати студентську аудиторію, розповідаючи про шляхи розвитку сучасного міста, цитувати афоризми Єжи Леца. Його, як будь-якого нудного європолітика, можна зустріти в натовпі туристів на Ринковій площі у Львові. У джинсах, светрику й без охорони. Пив каву з кимось із гостей міста.

А місцевий- двох слів не зв’яже, б’є в пику політичним опонентам (особливо, до речі, не любить тих, хто в окулярах; Одарич не дасть збрехати). Навіть у цугундер не ходить без сек’юріті. Але дорогий костюм і модні штіблєти не перетворюють Свіріда Пєтровіча Голохвастова на політичну фігуру.
У щирій та невимушеній атмосфері

Бондаренка можна зрозуміти. Запрошувати й зустрічатися із Садовим за сьогоднішніх умов – майже фронда. Зайвий раз посмикати фігою в кишені перед обласною адміністрацією та порошенківською АП. Хоча й кіно це для одного глядача – для Юлії Тимошенко. Похвалитися ж успіхами Черкас перед політичним босом підстав поки що немає…

Львівяни мають чимало неприємних питань для Садового. Але тричі поспіль обирають мером Львова. Бо такого, як Садовий – не соромно й на телебачення в прямий ефір випустити, і в Оперу за ручку сходити. Бо за 12 років Львів радикально змінився. І за домінування в політичному полі міста праворадикальної «Свободи» Садовий сприяв перетворенню Львова на гостинне й полікультурне місто, в яке хочеться повертатися знову і знову. З найкращою в Україні туристичною й готельною інфраструктурами. З найкращими книговидавництвами.

У той час як його черкаський візаві зліпив з виконавчої влади міста на збіговисько напівблатних та пришелепкуватих, котрі навіть з людьми спілкуються через «…твою мать». Який, сам того не відчуваючи, робить з Черкас духовну Лисянку.

В обох формально обласних центрах є купа своїх "фірмових" проблем. Але Львів Садового відрізняється від Черкас Бондаренка, перш за все, - якістю цих проблем.
У щирій та невимушеній атмосфері

Контраст не був би таким разючим, коли б до Анатолія Васильовича завітав у гості Ляшко. Навіть, хай йому грець, - Рабинович. Але коли поруч з Бондаренком – Садовий, одразу зрозуміло, хто кого якихось ще 150 років тому на стайні поров…

Трагікомічна картина. Юля має оцінити політичний демарш черкаського мера. А жителі Черкас…Жителі Черкас мають несамовито кряхтіти після такого контрастного душу.

Денис Сирцов
26.09.2018 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter