Понад половина черкащан вважає, що їхні квартири треба утеплити на зиму, - опитування

Понад половина черкащан вважає, що їхні квартири треба утеплити на зиму, - опитування 51,9% мешканців Черкаської області вважає, що їхні квартири необхідно утеплити. Такий результат був отриманий в ході соціологічного опитування, проведеного центром «Соціальний моніторинг» на замовлення Асоціації енергоаудиторів. В середньому по Україні цей показник становить 51%.
«Близько 5 відсотків мешканців Черкаської області планують утеплити свої будинки до кінця нинішнього року, ще 28,1 відсотків – протягом 2014-2015 років. Близько 18,8 відсотків людей, у яких в квартирах взимку холодно, поки не мають фінансової можливості утеплити свої будинки», – сказав голова Асоціації енергоаудиторів Андрій Цибулько.
Голова Асоціації енергоаудиторів Андрій Цибулько відзначив, що сьогодні в Україні практично немає будівель, які можна було б назвати теплоефективними. «В середньому, кожен будинок втрачає близько 40% тепла через фасади – вікна і стіни», – сказав Андрій Цибулько. Голова Асоціації енергоаудиторів зазначив, що потенціал енергозбереження будинку тільки на 15% залежить від котельні, і на 85% – від здатності будинку утримувати тепло.
Соціологічне опитування було проведено 9-16 вересня 2013 року центром «Соціальний моніторинг» на замовлення Асоціації енергоаудиторів. Було опитано 2007 осіб у всіх регіонах України.
22.10.2013 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter