2020 року в Черкаській області зібрано зернових на 41 % менше, ніж у 2019 році

За інформацією Головного управління статистики в Черкаській області, 2020 року господарствами усіх категорій одержано 2,7 млн. т зерна, що на 41% менше обсягу 2019 року. Із загального обсягу зерна, виробництво зерна продовольчих культур зменшилось на 25% та становило 819 тис.т. Зменшення виробництва зернових культур відбулося за рахунок зниження урожайності на 28,2 ц з 1 га (урожайність склала лише 38,5 ц з 1 га).

В усіх категоріях господарств проти відповідного періоду 2019р. зменшилось виробництво цукрового буряку та сої, що обумовлене суттєвим зниженням урожайності (обсяг виробництва становив відповідно 337,8 та 99,4 тис.т).

Виробництво соняшника склало 568,6 тис.т, що на 16% менше обсягу 2019 року, урожайність зменшилась на 8,9 ц і становить 24,5 ц з 1 га. За рахунок значного скорочення площ збирання скоротилось виробництво ріпаку майже в 4 рази (валовий збір становив 36,5 тис.т).

Основними товаровиробниками картоплі, овочів та плодоягідної продукції являються господарства населення. Ними вироблено 96% загального обсягу картоплі (702,5 тис.т), 70% овочів (273,3 тис.т), 83% плодів та ягід (42,5 тис.т). Обсяг виробництва картоплі в цих господарствах збільшився на 18%, овочів – на 11%, а плодів та ягід зменшився на 9%.
29.04.2021 11:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter