У черкаському Будинку офіцерів пройшов дитячий шаховий турнір "Золотий пішак"

У Будинку офіцерів відбувся дитячий шаховий турнір «Золотий пішак».
23 юні гросмейстери з Черкас, Чигирина та Києва боролися за перемогу в двох вікових категоріях: 2005-2006 р. н. та 2003-2004 р. н.
У першій категорії переміг колишній вихованець клубу «Золотий пішак» Матвій Онищенко.
– Місяць тому хлопчик разом з батьками переїхав жити до Києва, але погодився спробувати свої сили в турнірі, – говорить тренер шахового клубу «Золотий пішак» Ніна Якимова. – Він ще зовсім маленький, навіть у школу не ходить, проте дуже здібний.
У другій категорії переміг Владислав Мурачов. За словами Ніни Олександрівни, він є найменш досвідченим.
– У турнірі перемогли ті, на кого я навіть не розраховувала, – дивується результатами вона.
Партія тривала 20 хвилин, тому учасникам потрібно було не тільки вигравати, а й слідкувати за часом: якщо падав прапорець, шахісти програвали, незважаючи на те, яку мали позицію.
Переможців, крім Ніни Якимової, визначали голова Черкаської обласної шахової федерації Ігор Поліщук та голова шахового клубу «Золотий пішак» Юрій Фомін.
А подарунки учасники турніру отримали від громадської організації «Рідне місто Черкаси», яку очолює депутат міської ради Сергій Отрешко. Юних шахістів нагородили кубками, медалями, книжками, дисками та календарями.
Турнір такого рівня в місті провели вперше. Тепер Ніна Якимова планує провести схожий захід до 8 березня.
– У нашому клубі всього чотири дівчини, але хочеться привітати їх якось особливо, – говорить Ніна Якимова.
Тренер планує в майбутньому створити в місті шахову школу для дівчат. На її переконання, саме в цій грі яскраво виражається черкаський характер дівчат.
– Хлопчики часто губляться, а дівчата – ні. Є в мене в клубі вихованка Анна Паливода. Бачили б ви, як вона грає, – пишається вона. – Їй посади кого завгодно: обов’язково виграє.
Ще Ніна Олександрівна мріє про окрему будівлю для шахового клубу.
– У нашому місті немає шахової культури. Нам немає де навіть проводити змагання, – бідкається тренер. – Добре, що цього разу нас прихистив Будинок офіцерів.
Посприяти у вирішенні цього питання обіцяє і депутат Сергій Отрешко.
– Розвиток дитячого шахового руху в Черкасах відбувається завдяки справжнім ентузіастам і небайдужим людям. А от з боку влади, на жаль, цьому приділяється мало уваги. Тому наша громадська організація підтримує проведення таких шахових турнірів, а також допомагатиме вирішити питання з приміщенням для шахового клубу, – каже Сергій Отрешко.
У черкаському Будинку офіцерів пройшов дитячий шаховий турнір "Золотий пішак"
У черкаському Будинку офіцерів пройшов дитячий шаховий турнір "Золотий пішак"
У черкаському Будинку офіцерів пройшов дитячий шаховий турнір "Золотий пішак"
02.03.2012 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter