У Каневі перехожі врятували рибалку, який тонув у Дніпрі

За інформацією УМНС області, 17 лютого у Каневі неподалік від Канівської ГЕС під кригу провалився рибалка. Крик про допомогу не почула компанія молодиків.
Молоді хлопці саме вийшли із крамниці «Спар», що розташований на вулиці 26-ї Дивізії, коли Канівська ГЕС припинила «скидати» воду. У цей час крига, якою б товстою вона не була, просідаючи починає під своєю вагою тріскатися. Посеред цього тріску криги хлопці раптом почули крик про допомогу.
Молодь одразу побігла на берег річки, де за кілька метрів від берега побачила у воді серед криги чоловіка. Помітивши людину, чоловіки за телефоном «101» повідомили місцевих рятувальників про подію. Водночас 25 річний Юрій Стратійчук, скинувши верхній одяг, пірнув у воду.
Ще до прибуття рятувальників, Юрію, разом із друзями, вдалось врятувати рибалку. Згодом з крижаної води на берег друзі допомогли вибратися і його рятівникові. На відміну від хлопців, які, щоб їх не звинуватили у хибному повідомленні, вирішили дочекатися підрозділ МНС, потерпілий повідомив, що живе неподалік, і, подякувавши за порятунок, побіг грітися додому.
Самого рятувальника від переохолодження довелось рятувати вже співробітникам Канівського райвідділу МНС. Хлопця спочатку відігріли в автомобілі, а згодом доставили до Канівської міської лікарні, де після огляду йому було поставлено діагноз «загальне переохолодження тіла». Проте лікуватися молодий чоловік не залишився. Його товариші, які увесь час були поруч, забрали його додому, зазначивши, що найкращими ліками для нього буде щире тепло справжньої дружби.
21.02.2012 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter