Учора в Черкаській області сталося 8 пожеж сухої трави, сміття та очерету (відео)

За добу 30 березня рятувальники Черкащини ліквідували 8 пожеж сухої трави, сміття та очерету. Про це повідомляє управління ДСНС у Черкаській області.

Найбільш масштабною була пожежа поруч із селом Головківка, Чигиринського району. Вогонь, що охопив суху траву на площі 4 га ліквідували добровольці місцевої пожежної команди із села Медведівка.

Значну площу охопила і пожежа сухої рослинності, що сталася неподалік села Тимошівка, Уманського району. Через необережне поводження з вогнем, пожежею знищено усе живе на площі у 3 гектари. Пожежу упродовж години ліквідував черговий караул з Уманської пожежно-рятувальної частини.

Аналогічні пожежі минулої доби були ліквідовані на відкритих територіях в обласному центрі, Черкаському, Жашківському районах та селищі Чорнобай.

Водночас, у селі Углуватка Христинівського району рятувальники ліквідували пожежу надвірної споруди. Споруда загорілася через залишене господарями без нагляду багаття. Сильним поривчастим вітром вогонь по сухій траві поширився на споруду, а коли на місце події за викликом прибули пожежні, вогнем були охоплені не лише покрівля, а й перекриття будівлі.

Необережність у поводженні із вогнем під час спалювання сміття призвела до загорання тюкованої соломи у селі Мошурів, Тальнівського району. Пожежу впродовж 40 хвилин ліквідували тальнівські вогнеборці.

За попередніми даними, причиною пожеж у всіх випадках стало необережне поводження з вогнем.
31.03.2020 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter