Томенко - найбалакучиший черкаський нардеп. А Зубик, Нечипоренко й Бобов просиджують у парламенту штанці з виразом задумливої гирі

Підсумки роботи народних депутатів від Черкащини за І-ІІ сесії Верховної Ради (грудень 2012 – липень 2013) підбили журналісти «Про Головне».
Усі ці дані взяті з офіційного сайту Верховної Ради, тож ми лише їх систематизували та дещо співставили з передвиборчими обіцянками народних депутатів, щоб було видно, хто що говорить і що реально робить.
Законодавча діяльність
Найбільш активним законотворцем є Микола Томенко, який протягом двох сесій вніс на розгляд ВР 60 проектів законів та постанов. З них вісім стали чинними актами. Микола Томенко є також лідером і за кількістю виступів у парламенті – їх у нього зафіксовано 67.
На другому місці за законотворчістю – регіонал Володимир Олійник, який зареєстрував майже в половину менше від М. Томенка — 36 законопроектів та постанов. З них стали чинними актами два законодавчих акти. У сесійній залі за сім місяців Володимир Олійник виступав 14 разів.
На третьому місці за кількістю поданих законопроектів – Ірина Геращенко («УДАР»), яка зареєструвала 23 проекти законів та постанов, три з яких стали чинними актами. Виступала вона протягом двох сесій 50 разів.
На четвертому місці за законотворчістю – регіонал Антон Яценко, що зареєстрував 19 законопроектів і постанов, два з них стали чинними актами. Протягом двох сесій він усього 1 раз виступив у сесійній залі.
Інші народні депутати за дві парламентські сесії зареєстрували менше десятка проектів законів кожен. Так, Геннадій Бобов зареєстрував 9 законопроектів, Анатолій Гриценко – 8, Юрій Сиротюк – 6, Володимир Зубик – 5, Валентин Ничипоренко та Омелян Парубок – по 4 законопроекти, а Віктор Тимошенко – 2 проекти закони. Жодна із цих законодавчих ініціатив не набула чинності.
До речі, регіонали Володимир Зубик, Валентин Ничипоренко та Геннадій Бобов жодного разу(!) за сім місяців парламентської роботи не виступили ані з трибуни, ані з місця.
Відвідуваність пленарних засідань
Щодо відвідуваності пленарних засідань Верховної Ради України народними депутатами України VII скликання від Черкащини і виконання своїх конституційних обов’язків можна відмітити Юрія Сиротюка, що сумлінно виконує всі покладені на нього функції, адже він був присутнім на усіх 52 пленарних засіданнях Верховної ради України, другу сходинку у цьому «рейтингу» за кількістю відвідувань займає Микола Томенко, який жодного разу без поважних причин не пропустив пленарне засідання, з 52 він був присутнім на 48 засіданнях і лише 3 пропустив через відрядження, також можна відмітити Омеляна Парубка, що має 1 пропуск з невідомих причин і В.Олійник – 2 засідання, на одному з яких він не був присутнім з невідомих причин, а інше – через відрядження, а найбільше «прогуляли» тобто пропустили з невідомих причин: Бобов Геннадій – 15 «пропусків» та Зубик Володимир – 10 «прогулів».
А щодо голосування згаданих народних депутатів за законопроекти, важливі для громади, ми вирішили проаналізувати кілька напрямків: голосування за скасування Пенсійної реформи, за введення векселів, за розірвання Харківської угоди Януковича про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі до 2042 року, а також про декриміналізацію статей Юлії Тимошенко та відставку Уряду Азарова.
Голосування
Геннадій Бобов, Антон Яценко та Володимир Олійник з яскраво вираженою провладною позицією нікого не здивують (адже вони йшли у депутати від Партії регіонів), а Комуністична партія, як і раніше, завжди підіграє владі, то як мінімум подив своїми подвійними стандартами викликають самовисуванці-мажоритарники Володимир Зубик та Валентин Ничипоренко, які розповідали, що перейматимуться проблемами людей, не підуть у владу та ледь не сорочку на собі рвали, обіцяючи, що докладуть усіх зусиль до звільнення Юлії Тимошенко з політичного ув’язнення (особливо це стосується Валентина Ничипоренка). Проте, як відомо, дуже скоро після виборів вони вступили до фракції Партії регіонів і, як бачимо, — в усьому її підтримують. Тепер вони не вважають за потрібне підтримувати сільське господарство, підвищувати закупівельні ціни на молоко для селян, скасовувати антинародну Пенсійну реформу, відправляти у відставку уряд «покращення» Азарова та ін.
12.07.2013 11:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter