За несвоєчасне подання декларації про доходи канівського свободівця намагаються позбавити депутатського мандату

За несвоєчасне подання декларації про доходи канівського свободівця намагаються позбавити депутатського мандату Канівська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" звернулася до жителів міста з приводу спроби влади позбавити мандата депутата міськради, очільника Канівської "Свободи" Юрія Гамалія. Націоналістові закидають, що він несвоєчасно подав декларацію про доходи, через що звинувачують його у вчиненні корупційних дій.
У заяві Канівської організації ВО "Свобода" зазначено:
"Канівська міська організація ВО "Свобода" та депутати Канівської міської ради від ВО "Свобода" переконані, що визнання Юрія Гамалія таким, що вчинив корупційне правопорушення через несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2012 рік та позбавлення його на цій підставі мандата депутата Канівської міської ради є прямим наслідком скочування нашої держави до рівня 30-х років минулого століття. Тоді голодних українців, у яких задарма відбирали хліб, карали за підняті з колгоспного поля "три колоски" до тривалих ув'язнень, заслань на Соловки чи в Сибір, де їх чекала смерть.
Ані прокуратура, ані канівський та черкаський суди не довели та навіть і не намагалися довести, що свободівець Юрій Гамалій діяв умисно та отримав чи мав наміри отримати від несвоєчасного подання декларації хоч якусь вигоду, а отже – вчинив корупційне правопорушення. Для них важливо позбавити опозиційного депутата від націоналістів трибуни, перекрити йому можливість оперативно ставати на захист канівців, викривати незаконні дії влади.
Дії силових структур – прокуратури, судів – коли опозиційного депутата за формальною підставою позбавляють мандата, а щодо посадових осіб починаючи від міського голови й до секретаря за подібні дії (порушення ч.2 статті 12 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції") справи навіть не розглядають. Таку владу можна змінити тільки революційним шляхом".
Коментуючи ситуацію, голова Канівської міської організації ВО "Свобода", керівник депутатської групи націоналістів у міській раді Юрій Гамалій заявив: "Більше 10% виборців в Україні та 17% виборців у Каневі на виборах до Верховної Ради України 2012 року віддали свої голоси за Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Саме після цих результатів влада завзято кинулася паплюжити, переслідувати, чорнити та оббріхувати свободівців від Луганська до Ужгорода, вбачаючи саме у "Свободі" загрозу своєму існуванню. Запевняємо своїх виборців, своїх прихильників, усіх українців: зі шляху створення дійсно української держави такі дії влади нас не змусять зійти. Закликаємо всіх чесних, порядних, небайдужих людей гуртуватися навколо "Свободи", бо тільки разом, тільки спільними діями можна протистояти тому мракобіссю, що насувається на Україну. Ми обов'язково будемо боротися проти "вибіркового правосуддя" в Україні за допомогою вуличних акцій, залучаючи громаду міста і домагаючись касації щодо безглуздого рішення апеляційного суду".
25.06.2013 14:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter