Европейська Солідарність: Понад 300 черкащан взяли участь в акції на підтримку Порошенка біля Печерського райсуду

За інформацією Черкаської територіальної організації політичної партії “Європейська Солідарність”, понад 10 тисяч людей з усіх регіонів України вийшли під стіни Печерського суду, щоб підтримати п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка. До акції приєдналося понад три сотні черкащан. Акція протесту почалася ще під стінами ДБР. Далі пішли середмістям Києва до Печерського суду.

Перед початком засідання суду Петро Порошенко заявив, що переслідування за діяльність, спрямовану на зміцнення обороноздатності держави та захист України від російської агресії – це реалізація кремлівського сценарію. Він також наголосив, що не дозволить здати національні інтереси України.

- Ключова позиція – нам не байдуже. Тут немає людей, яким «какая разница». Ми всі українці, незалежно від того якої національності, бо наше серце болить за подальшу долю України. Вони сподівалися, що у нас опустяться руки, що ми втомилися, що ми вже ніколи не виведемо на вулиці людей. Але ми їм точно не здамо Україну, — наголосив Петро Порошенко.

- Ці сценарії виписані в Кремлі. І тому ми сьогодні тут, під судом для того, щоб цей сценарій зупинити. І в суді ми також будемо боронити державу. В суді ми будемо притягувати до відповідальності безглуздих прокурорів, які не знають, що таке конституційний принцип – презумпції невинуватості. І що в демократичній державі український громадянин не повинен доводити свою невинуватість. Ми не в 37-му році, а вони – не Вишинський. Хоча діють за його лекалами і за його сценарієм, – зазначив Петро Порошенко. — Ми їх не боїмося. Навпаки – вони бояться нас. Вони налякані. Вони піджали хвости. І ми переможемо. Бо Україна з нами, Бог з нами і правда з нами. І перемога буде з нами, – наголосив Порошенко

- Ті справи, які порушили ДБР і ОГПУ, відкриті винятково на надуманих підставах. Вони відкриті проти п’ятого Президента Петра Порошенка, проти героїв Майдану, проти тих людей, які боронили і продовжують боронити нашу державу від російського агресора. З-під ДБР перейшли до судилища! До того ж, це підтримка не лише Порошенка. Це захист наших цінностей, демократії, захист поваги до прав людини та її гідності, — наголосив голова Черкаської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Кудактін.
02.07.2020 11:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter