Екс-прокурор Черкащини Олександр Литвин зареєстрував ГО "Ошукані Українці" й прагне заборони партії "Слуга народу"

Колишня кандидатка в народні депутати від партії “Слуга народу” Наталія Д’яченко та екс-прокурор області Олександр Литвин зареєстрували громадську організацію “Ошукані Українці”, яка обіцяє домагатися заборони партії “Слуга народу”.

Про це повідомляє «18000».
Екс-прокурор Черкащини Олександр Литвин зареєстрував ГО "Ошукані Українці" й прагне заборони партії "Слуга народу"

Організація зареєстрована цього року. Її директором є Олександр Литвин – з 2001 по 2005 роки був прокурором Черкаської області. Його син Микола Литвин нині є помічником народного депутата від “Слуги народу” Олега Арсенюка.

Сам же Олександр Литвин за неофіційною інформацією розраховував отримати посаду голови Черкаської ОДА після виборів президента.

Засновниця організація – Наталія Д’яченко. У 2019 році вона балотувалася до Верховної Ради від партії “Слуга народу” по 198-му окрузі, але програла округ Сергію Рудику. Після того Д’яченко довгий час намагалася оскаржити результати в суді. Але зрештою у листопаді минулого року ЦВК таки зареєструвала Рудика нардепом.
«18000» зателефонував до Д‘яченко, щоб дізнатися, коли саме вона відчула себе ошуканою? Пані Наталя пообіцяла перетелефонувати із відповіддю через кілька хвилин, але наразі не дзвонила.

На сторінці новоспеченої організації зазначається, що її представники позиваються до київського окружного адмінсуду. Організація вимагає зобов’язати Міністерство юстиції звернутись до адміністративного суду із позовом про заборону діяльності політичної партії «Слуга Народу».
13.02.2020 10:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter