Михайло Мушиєк заявив про відмову від зарплати на посаді заступника голови Черкаської облради

Як інформує Прочерк, під час сьогоднішньої сесії облради депутати Олександр Вельбівець та Олександр Рибченко висловили сумнів у моральних рисах Михайла Мушієка, якого голова облради Анатолій Підгорний висунув на посаду свого заступника.

Олександр Вельбівець також попросив голову забезпечити таємність голосування від моменту видачі бюлетенів до моменту вкидання їх у скриньку.

Депутат Олександр Рибченко запропонував «Батьківщині» висунути іншого кандидата, а також висловив сумнів в необхідності витрачати кошти з обласного бюджету на оплату праці ще одного заступника. Після цього Михайло Мушієк, вийшовши на трибуну, з миролюбною усмішкою заявив, що відмовляється від оплати праці на посаді заступника голови обласної ради.

Це викликало здивування в Олександра Вельбівця.

– Такої самопожертви я ще не бачив, – сказав Вельбівець. – Треба, щоб в усіх церквах молилися за святого мученика Михайла!.. Насправді, якщо ви живете не з зарплати, то не зрозуміло, на які кошти ви існуєте і навіщо вам посада. Ми повинні обирати найкращих, а не виконувати договорняки.

Олександр Вельбівець також додав, що не розуміє, навіщо голові обласної ради ще один заступник на додачу до двох уже обраних.

Після цього відбулася жвава суперечка між Олександром Рибченком, який звинуватив «Свободу» у згоді голосувати за Мушієка, і депутатом від «Свободи» Юрієм Ботнаром, який зазначив, що «Свобода» і без Рибченка розбереться, за кого їй голосувати.
24.01.2020 16:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter