Майборода-Одаричу: Чому ваші депутати від ПВД не голосують за бюджет?

Депутат Черкаської обласної ради 4-х скликань, голова ГО жінок-депутаток місцевих рад «Українська Жіноча Демократична Мережа»Любов Майборода оприлюднила відкритий лист екс-меру Черкас, почесному голові партії вільних демократів Сергію Одаричу.

- 10 січня мала відбутись сесія міської ради, в порядку денному якої стояв розглянут бюджету на 2019 рік. Проте, через неявку депутатів від БПП "Солідарність", "Громадянська позиція", "Партії Вільних Демократів", сесія була зірвана, - зазначає Л. Майборода в преамбулі до листа.

Фінансування міста по 1/12 минулого року не дає можливості забезпечити належним чином медикаментами, харчуванням хворих в медичних закладах, очищення вулиць від снігу, тощо. Черкаси- єдиний обласний центр без бюджету. Одним з винуватців ситуації, що скалалсь, на мою думку є Сергій Одарич - почесний голова "Партії вільних демократів". Прошу оприлюднити моє публічне звернення до пана Одарича.

Пане Сергію!

В Черкаській міській раді продовжується тривала політична криза, що призводить до блокування прийняття міського бюджету на 2019 рік. Внаслідок фінансування по 1/12 минулого року не вистачає коштів на придбання медикаментів, харчування для хворих, очищення вулиць від снігу, тощо.

В той час, коли Україна знаходиться в стані війни з Росією, напередодні президентських виборів політична та економічна нестабільність в Черкасах грає на руку ворогу.

10 січня 2019 року мало відбутись чергове пленарне засідання Черкаської міської ради, в порядку денному якого стояло питання про прийняття бюджету на 2019 рік. Проте, через відсутність кворуму, в тому числі не було жодного депутата від «Партії Вільних Демократів», - сесія була зірвана. Це свідчить про скоординовану позицію керівництва ПВД і Вас особисто в протидержавному заколоті з метою приходу проросійських політичних сил до влади.

Маючи вплив на депутатський корпус з боку фракції ПВД, Ви сприяли позбавленню мандатів трьох депутатів від цієї політичної сили – Альони Цегвінцевої, Максима Шадловського, Тетяни Чорнобиль, які по факту за рішенням суду не можуть приймати участь в сесіях і голосувати. Нові депутати від ПВД також за рішенням суду не можуть приймати участь в сесійних засіданнях. Ситуація патова.

Як Ви, будучі міським головою Черкас з 2006 по 2015рік , можете приймати участь в такому ганебному дійстві, як блокування прийняття міського бюджету? Невже Ви забули свій власний досвід, коли блокувались сесії? Як Ви умудрились до сих пір залишатись начебто в тіні і не пояснити виборцям – чому ваші депутати не голосують за бюджет?

Всі ці твердження можна було б назвати безпідставними, якби Ви особисто не доклали зусиль до позбавлення ваших 3-х депутатів мандатів, тим самим позбавили сесію кворуму.

Пропоную Вам забезпечити явку депутатів від вашої політичної сили на сесію і не займатись анонімним саботажем роботи Черкаської міської ради, що нагадує загрібання попілу чужими руками в очікуванні наступних виборів міського голови .
14.01.2019 12:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter