Хроніка самогубства: Міськрада Сміли погодилася взяти на себе борги "Сміла Енергоінвесту" перед "Нафтогазом"

Як інформує Сміла.ua, 22 листопада, відбулась довга і сумна 82-а сесія міської ради під головуванням Олексія Цибка. На важливе засідання з’явились 26 депутатів. У роботі сесії взяв участь голова обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець, його заступники - Сергій Овчаренко, Костянтин Омаргалієв, прокурор Черкаської області. Було багато поліції, зійшлися жителі міста, приїхали учасники АТО.

На порядок денний сесії було винесено два питання:

Про внесення змін до рішення міської ради від 22.12.2017 № 61-77/VII «Про міський бюджет на 2018 рік»;

Про укладення Договору на газопостачання з ПАК «НАК «Нафтогаз України».

Всі з нетерпінням чекали розгляду вкрай важливого другого питання. Перед його вирішенням знову виступив голова ОДА Олександр Вельбівець. Він розповів про загрозу отримання непомірних рахунків за газ після 25-го листопада, адже тоді смілянам нарахують у чотири рази більше з додаванням подвійних коефіцієнтів та виплати розбалансу.

Олександр Вельбівець зазначив, що сміляни допустили величезну помилку, довіривши останні 10 років управління містом продажним злодіям. Громада не контролювала владу, дозволяла грабувати бюджет, комунальні підприємства, дозволила заводити у своє рідне місто таких «кровосісів» як Енергоінвест. От за це ми тепер мусимо ще раз розплатитись, взявши на себе борги Енергоінвесту. Обласне керівництво, розуміючи скрутне становище смілян, всіляко буде допомагати, "підкидатиме" державні субвенції – пообіцяв Олександр Вельбівець.

Палко продовжували відстоювати інтереси смілянської громади Віктор Овчаренко, Сергій Таран, Станіслав Голубець, радник міського голови Андрій Журіда, депутат Володимир Бердецький. Проте їх промови нічого не дали, остаточне рішення – за депутатами і вони показали свою думку.

Начальник управління ЖКГ Сергій Чередніченко зачитав акт перевірки діяльності ТОВ «СмілаЕнергоінвест» за 2016 рік, про виділення коштів з резервного кошту Державного бюджету в сумі 30 млн грн та зачитав проект рішення «Про укладення Договору на газопостачання з ПАК «НАК «Нафтогаз України». Він доводив, що краще піти на поступки зараз і отримати нормальну ціну на газ, ніж боротися – і платити в 4 рази більше.

Вчорашні дії і слова багато із кого зі смілянських і черкаських лідерів зірвали маски. Люди побачили, як хто діє в критичній ситуації і зробили свої висновки.

Після гарячих дискусій відбулось голосування. 22 депутати були «за» взяття боргу.

Сміляни кричали «ганьба!». Люди йшли розчаровані. Але на цьому події ще не закінчились. Активісти перераховували голоси і вважають, що результати голосування неправильно озвучили. Багато хто сподівається на міського голову Олексія Цибка, який може накласти вето на рішення депутатів.
23.11.2018 12:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter