Голова 197 ОВК: приміщення комісії було оточене спортсменами з раціями та заблоковане нардепами

Голова 197 ОВК: приміщення комісії було оточене спортсменами з раціями та заблоковане нардепами Заява голови окружної виборчої комісії №197 щодо подій, пов’язаних з перевезенням підсумкових протоколів голосувань до ЦВК:
"Інформація, поширена окремими ЗМІ щодо подій 6-7 листопада щодо обставин перевезення виборчої документації ОВК №197 для подачі в ЦВК, являється прямим пересмикуванням і маніпуляцією фактами, наслідком чого є замовчування суспільно важливої інформації.
Ввечері 6 листопада окружна виборча комісія закінчила уточнення і підрахунок голосів по багатомандатному та одномандатному виборчому округу №197. Уточнені дані були передані до електронної системи ЦВК «Вибори». Підсумкові протоколи з уточненими результатами голосувань по багатомандатному і одномандатному виборчому округу були розглянуті на засіданні окружної комісії. Хочу зазначити, що вся процедура оформлення підсумкових документів проходила в спокійному і конструктивному руслі.
Але після того, як вся виборча документація була підготовлена згідно виборчого законодавства для транспортування до ЦВК, несподівано для всіх присутніх голова окружної комісії був оточений та заблокований народними депутатами А.Парубієм, А.Шевченком і більше ніж десятком спостерігачів від кандидата в народні депутати Л.Даценка. Вищеназвані народні депутати напряму попередили голову ОВК, що не дозволять доступ до виборчих документів і їх перевезення до ЦВК, що унеможливило виконання головою ОВК своїх службових обов’язків.
Крім того, до великого здивування всіх присутніх на засіданні, в той же час приміщення ОВК було оточено людьми в спортивних костюмах та оснащених раціями. Ситуація набувала вкрай нервового і конфліктного характеру.
Не маючи можливості доступу до виборчої документації, голова окружкому був змушений звернутися до правоохоронців. Після прибуття міліції члени комісії отримали доступ до документації, після чого заступник голови і два члени ОВК самостійно, без будь - якого супроводу перевезли документи до ЦВК. Ні в самому приміщені ОВК, ні за його межами з боку міліції до присутніх не було застосовано фізичної сили"

ЦВК прийняло документи окружної виборчої комісії №197, наголосив голова окружної виборчої комісії №197 Максим Онищенко.
07.11.2012 15:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter