Чесно: У травні Антон Яценко знову увійшов до рейтингу парламентських кнопкодавів

Як інформує Рух Чесно, в травні 2018 року депутати взяли участь у 37,3% усіх голосувань. Найгірше брали участь у голосуваннях депутати “Волі народу” та “Відродження”, найкраще – депутати “Самопомочі”.

Згідно з інформацією з офіційного сайту Верховної Ради, 16 депутатів були відсутні під час усіх голосувань, із них 13, за даними письмової реєстрації, – з невідомих причин. 5 із 16 депутатів перебувають під слідством, втекли з країни або написали заяву про складання повноважень.

У найбільшій кількості голосувань не брали участь народні обранці від фракцій “Воля народу” (87,2%) та “Відродження” (84,5%), у найменшій – депутати від “Самопомочі” (взяли участь у 62,4% голосувань).

Депутати часто не беруть участь у голосуваннях, при цьому перебуваючи у сесійній залі. Зокрема, депутати від групи “Воля народу” пропустили близько 87% голосувань, хоча були відсутніми “лише” під час 24% голосувань. Вадим Рабінович та Юхим Звягільський (обидва – “Опозиційний блок”) не взяли участь у жодному голосуванні, хоча їхні картки знаходилися в залі під час відповідно восьми і семи голосувань. Найбільшу кількість голосувань травня пропустили позафракційні депутати (39,3%) та народні обранці з фракції “Батьківщина” (38,3%).

Нардепи, обрані за партійними списками, частіше беруть участь у голосуваннях, ніж депутати-мажоритарники: різниця в їхній активності становить понад 8 відсоткових пунктів.

Щонайменше 55 нардепів кнопкодавили 231 раз під час голосувань Верховної Ради у квітні та травні 2018 року. Таку кількість порушень зафіксував Громадський рух ЧЕСНО. Тим самим депутати побили рекорд, встановлений торік у листопаді.

Найчастіше на кнопкодавстві ловили представників групи “Народного фронту” (81 факт) та “Блоку Петра Порошенка” (64 факти). Зокрема, щонайменше 21 раз кнопкодавив Андрій Шинькович, 19 разів – Хвича Мепарішвілі, 17 разів – Андрій Іванчук та 15 разів – Антон Яценко.
Чесно: У травні Антон Яценко знову увійшов до рейтингу парламентських кнопкодавів

Яценко з групи “Відродження” і Шинькович з “Блоку Петра Порошенка” є лідерами неособистого голосування у Верховній Раді 8-го скликання: станом на кінець травня, за даними моніторингу, на їхньому рахунку було щонайменше 67 і 40 кнопкодавств відповідно.
07.06.2018 09:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter