Політичний "пілігрім" Душейко самовисунувся по 195-му округу

Політичний "пілігрім" Душейко самовисунувся по 195-му округуПетро Душейко має намір поборотися за мандат народного депутата. По виборчому округу № 195 (а це Чорнобаївський, Драбівський, Чигиринський райони та частина Соснівського району Черкас) він балотується самовисуванням. Як заявив Душейко, у нього достатньо життєвого і політичного досвіду, адже свого часу вже був народним обранцем, а ще тривалий час очолював Чорнобаївський район.
– Я часто спілкуюся з людьми у районі, і коли зайшла мова про вибори, до мене неодноразово зверталися і посадовці, і підприємці, і прості селяни із запитанням, чи не думаю я балотуватися до Верховної Ради. На той час я ще не мав остаточної відповіді на це, але люди все-таки висловлювали побажання: треба, щоб вибори були вибором, щоб це не була наперед спланована програма, де вже заздалегідь відомо, хто переможе. Щоб вибори не перетворювалися на бізнес, що ми спостерігаємо нині. Тому я погодився на цю пропозицію, зваживши свої можливості, – розповів він на прес-конференції у середу.
Каже, що в парламенті служитиме інтересам виборців. Тому й проблеми округу вивчатиме у безпосередньому спілкуванні з людьми.
– Що мені люди скажуть, те я і робитиму, – зауважує кандидат. – Але проблеми для всіх схожі. Це безробіття, безправ’я і безгрошів’я. Варто лише глянути, як немічні старенькі змушені стояти в чергах у «Ощадбанку», аби отримати тисячу гривень… Крім цього, нині люди практично беззахисні перед чиновницьким свавіллям. Але ж ми не повинні забувати, що держава повинна бути для людей, а не навпаки. Що чиновник – це державний службовець, котрий має служити людям.
У Верховній Раді Петро Душейко має намір ініціювати скорочення чиновницького апарату, спрощення системи реєстрації бізнесу та суттєві зміни в системі оподаткування. А ще виступатиме за реформи правоохоронної системи.
Зауважує: було чимало пропозицій від різних партій іти на вибори їхнім представником, але він їх не прийняв.
– Я вже був у деяких партіях, а тому прийняв категоричне рішення, що в жодну з них не вступаю, – каже Петро Душейко.
27.08.2012 11:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter