Механізм відшкодування вартості ліків для гіпертоніків досі не розробили - Майборода

Механізм відшкодування вартості ліків для гіпертоніків досі не розробили - МайбородаДепутат Черкаської обласної ради Любов Майборода оприлюднила серед засобів масової інформації свій виступ на сесії облради щодо внесення змін до бюджету. У ньому, зокрема, сказано :

- Мою пропозицію "Звернутись до кабінету міністрів за роз`ясненням з приводу механізму відшкодування вартості ліків для хворих на гіпертонію" підтримало 25 депутатів - представники"Батьківщини" та "Фронту змін". Партія регіонів не голосувала.
Перед обговоренням порядку денного пан Черняк зачитав звернення депутата Кришталя М.А. про збір 150 тисяч гривень на лікування онкохворої дитини Зажоми В.В.. Ій необхідно придбати ендопротез вартістю 150 тис. гр. Але коли я запропонувала не виділяти додаткових 300тис гр. на висвітлення діяльності влади, а направити їх на лікування онкохворих, в тому числі і закупівлю протезу для дитини Зажоми В.В., партія регіонів, у тому числі і депутат Кришталь М.А., пропозицію не підримали.
Назагал висвітлення "діяльності влади" в цьому році за рахунок обласного бюджету обходиться платникам податків в 3 млн.770 тис.гр. - втричі більше ніж в минулому році, зазначила Любов Майборода.

Довідково: директор департаменту охорони здоров’я Черкаського міськвиконкому Олег Стадник прокоментував інформацію щодо того, що вже з 1 вересня в Україні гіпертонікам почнуть частково відшкодовувати вартість ліків, та розповів, чи готові до цієї новації Черкаси.

«Є така програма, вона запроваджена з приходом нового міністра охорони здоров’я. На якому рівні Черкаси – покаже перевірка Міністерства охорони здоров’я, яка на днях буде проводитися у нас. Ми відпрацювали реєстр хворих на гіпертонію, відпрацювали протоколи, усі внутрішні накази стосовно порядку лікування. Механізм відшкодування буде прийматися на рівні Кабінету Міністрів. Який він буде – визначиться остаточно. Із можливих варіантів, які є в світі, - це компенсація цін виробникам препаратів, компенсація у роздрібній аптечній мережі або компенсація пацієнтові, який купує певні види ліків, потім здає у певний орган чеки і отримує відшкодування. Яким чином це буде зроблено наразі невідомо», - розповів Олег Стадник.
За його словами, так само невідомо, чи почнуть відшкодовувати вартість ліків з 1 вересня.
«По всіх документах, які звучали, фактично програма уже мала б запрацювати з 1 червня. Але немає чіткого механізму. Якби він був запущений, проект уже працював би, натомість зараз продовжуються підготовчі етапи» - підсумував Олег Стадник в коментарі НародUA.
21.08.2012 13:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
14:51 21.08.2012 Klavdyj:
Тепер остаточно зрозуміло, що "безкоштовні ліки для гіпертоніків" - черговий передвиборчий піар партії регионів. Ніхто не збирається його виконувати. Партія, яка називає себе "регіонами" очікує тільки центрального фінансування... Чергова туфта..