Опора: Як працювали черкаські нардепи-мажоритарники впродовж 4-ї сесії

Опора: Як працювали черкаські нардепи-мажоритарники впродовж 4-ї сесії Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала законотворчу роботу черкаських мажоритарників протягом 4-ї сесії 8 скликання Верховної Ради. Вона почалася у лютому та завершилася у липні цього року.

Кількість законопроектів

81 законопроект та 26 постанов подали черкаські мажоритарники з лютого. Найбільшу кількість законопроектів – 21 – зареєстрував депутат по 197 округу від БПП «Солідарність» Владислав Голуб. Його колеги Олег Петренко, депутат по 194 округу, подав 18 законопроектів, а депутат по 198 округу Сергій Рудик – 9.
Найменшу кількість законопроектів подали депутат по 195 округу Володимир Зубик та депутат по 196 округу Геннадій Бобов. Усього по 5. В їх колег по фракції «Відродження» Валентина Ничипоренка на рахунку – 7 законопроектів, а уАнтона Яценка – 17.

Щодо постанов, то у Сергія Рудика їх 15, а у Володимира Зубика всього одна. Всі інші мажоритарники подали по 2 постанови за цей період.

Відвідуваність засідань парламенту

Всього протягом четвертої сесії відбулося 69 засідань парламенту.

За даними письмової реєстрації найбільш дисциплінованим черкаським нардепом є Олег Петренко. Він пропустив всього 2 засідання без поважної причини. 7 засідань (з них, 3 через відрядження та 2 через відпустку) пропустив Владислав Голуб. Найбільшим прогульником є Геннадій Бобов, який не прийшов на 41 засідання. Також у Володимира Зубика – 25 пропусків, Валентина Ничипоренка – 27, Антона Яценка – 19 та Сергія Рудика – 7.

Згідно електронної реєстрації, жодного пропуску немає лише у Володимира Зубика. У Олега Петренка їх 48. Тим часом, Геннадій Бобов був відсутній на 40-ка засіданнях, Сергій Рудик – 28-ми, Антон Яценко – 23-ох, Владислав Голуб – 13-ти та Валентин Ничипоренко на 5-ти засіданнях ВР.

Роз’яснення аналітика громадянської мережі ОПОРА Олени Рибій щодо специфіки письмової та електронної реєстрації Ви можете прочитати за цим лінком.

Депутатські запити

Найбільше депутатських запитів подав Сергій Рудик – 22. З них – 16 – стосуються проблем округу. До прикладу, запит щодо збільшення фінансування ремонту автомобільних доріг Черкащини у 2016 році чи щодо фінансування видатків на утримання Національного історико-культурного заповідника «Холодний Яр».

Тим часом, на рахунку Володимира Зубика та Геннадія Бобова жодного запиту.

Олег Петренко під час четвертої сесії подав 12 запитів. З них 5 – стосуються проблем області. До прикладу, запит щодо перевірки фактів неналежного виконання своїх професійних обов`язків та покривання незаконних дій працівниками Городищенського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області чи щодо дослідження діяльності ПАТ «Черкасиобленерго» в частині своєчасного оформлення і реєстрації податкових накладних.
Владислав Голуб подав 6 запитів. З них – 4 стосуються проблем округу. Наприклад, це запит щодо екологічної ситуації, яка склалась в місті Золотоноша та перевірки порядку використання державних коштів під час проведення робіт по реконструкції очисних споруд в місті Золотоноша посадовими особами Золотоніського КП «Міський водоканал» чи щодо виділення коштів з держбюджету на проведення ремонту доріг у Золотоніському районі.

6 запитів подав і Антон Яценко. Проте жодного, який стосувався б проблеми округу.

У Валентина Ничипоренка 8 запитів. Усі стосуються проблем округу. До прикладу, депутатський запит щодо забезпечення газопостачанням чотирнадцяти загальноосвітніх навчальних закладів Жашківського району Черкаської області чи запит щодо виплати зарплат працівникам освіти та охорони здоров'я Тальнівського району Черкаської області тощо.
30.08.2016 18:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter