Нескромна чарівність черкаської буржуазії: скільки заробляють на рік члени Черкаського виконкому

Нескромна чарівність черкаської буржуазії: скільки заробляють на рік члени Черкаського виконкому У червні представники руху проти політичної корупції «Під контролем» проаналізували декларації перших посадових осіб Черкас та області.

У міській раді Черкас ситуація є такою.

Анатолій Бондаренко з «Батьківщини» очолив Черкаську міську раду у листопаді 2015 року. У декларації він вказав дохід у 26 тисяч гривень, а у родини — 706 тисяч гривень. При цьому у автопарку мера Черкас знаходиться чотири легкових і два вантажних авта, а в родини — ще три легковики: два «Lexus» і одна «Mazda». У родини Бондаренків дві земельні ділянки, 2 будинки і 2 квартири.

У міського голови — два перші заступники. Один з них, Станіслав Овчаренко, задекларував 180 тисяч гривень доходу і 473 тисячі гривень на банківських рахунках. Посадовець володіє земельною ділянкою на 600м2, будинком, квартирою та гаражем, де тримає дві «ToyotaCamry».

Його колега Тарас Хвиль за минулий рік отримав 136 тисяч доходу, все — із зарплатні. У Тараса Васильовича є дві квартири та три автомобіля: «BMW», «SubaruImpreza» та «MercedesBenz».

Олександр Радуцький, секретар міської ради, задекларував 157 тисяч гривень. Він володіє найбільшою кількістю земельних ділянок серед своїх колег: їх у нього аж чотири. Крім того, у родини Радуцьких дві квартири (одна з них — 12 м2) та будинок, а з транспорту — «Kia» та «Ford».

Заступник міського голови з питань ЖКГ Роман Буданцев вказав у декларації за 2015 рік 33 тисячі гривень доходу — заробітна плата. Саме тоді він працював директором товариства з обмеженою відповідальністю у Кіровограді. Тим часом у родини Буданцевих три квартири, одна земельна ділянка і «ToyotaHighlander».

Приблизно вдвічі більше задекларував Андрій Наумчук, директор департаменту ЖКГ: 75 тисяч гривень. Родина — удесятеро більше: 763 тисячі гривень. Живе Наумчук з дружиною та батьками у будинку, що належить родичам. Зате він водить «FordFocus» 2012 року випуску. Крім того, у 2015 році Андрій Миколайович погасив кредити на 36 тисяч гривень і застрахувався на 23 тисячі.

Директор департаменту містобудування та архітектури Артур Савін за 2015 рік отримав 83 тисячі гривень доходу, а його родина підприємницькою діяльністю надбала 144 тисячі гривень прибутку. Савіни володіють просторим будинком та двома ділянками землі і не мають машини. Натомість родина має частку у публічному акціонерному товаристві.

Ну а «найбагатшим» у Черкаській міськраді, якщо брати задекларовані доходи, можна назвати заступника мера з питань архітектури та містобудування Сергія Гуру. У 2015 він отримав доходи у 1,2 мільйони гривень, з яких лише 21 тисяча — заробітна плата. Гура володіє двома квартирами і трьома земельними ділянками, а його родина — двома автами: ВАЗ та «Infinity».

Варто зазначити, що декларації усіх керівників міста, виконкому та виконавчих органів за 2015 рік знаходяться у відкритому доступі на сайті міської ради. Це дозволяє позитивно відзначити Черкаси серед інших міст.
29.06.2016 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter