Цього тижня на Черкащині пануватиме весняне тепло

Цього тижня на Черкащині пануватиме весняне тепло Рання весна впевнено крокує нашим краєм. Атмосфера вже налаштувалася на тепло. В більшості районів області останні 2 доби середньодобова температура повітря перевищує +8º, що з урахуванням сьогоднішньої теплої доби дасть підстави для припинення опалювального сезону.

Перша половина тижня дозволить нам насолодитися теплою, сухою та комфортною погодою. Температура вночі 4..9º тепла, вдень 15..20º, повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. У четвер 11 квітня атмосферні фронти принесуть невеликий короткочасний дощ, проте тепло збережеться до кінця робочого тижня.

А у суботу синоптичні процеси зміняться на північні і температура повітря знизиться, вночі 3..5º тепла, вдень 8..10º. Середньодобові температури повітря очікуються 6-7º тепла, але це не надовго, вже із 17-18 квітня знову потепліє.

Тривалий період бездощів’я, який триває в нашому регіоні аж з 29 березня, а також підвищений температурний фон зумовили швидке зростання показника пожежної небезпеки до середнього (3 класу), а у Жашківському та Звенигородському районах до високого (4 класу). За таких умов необхідно бути надзвичайно обережним з вогнем, утриматись від спалення побутових відходів та сухої трави, бо найменша іскра може спричинити біду.
08.04.2019 16:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter